Lyngby-træner efter andenplads: Vi skal bare overleve

Lyngby Boldklub ændrer ikke på målsætningen om at overleve i Superligaen, selv om holdet er på andenpladsen.

David Nielsen efter lørdagens kamp mod Sønderjyske. Foto: Anders Kjærbye / Scanpix

Lyngby Boldklub snuppede lørdag endnu en sejr i Superligaen i fodbold. Denne gang via 2-0 på hjemmebane, hvor ellers meget formstærke Sønderjyske var på besøg.

Med lørdagens sejr rykker klubben op på en øjeblikkelig andenplads i ligaen. Men i klubben har cheftræneren ikke travlt med at hæve målsætningen for sæsonen.

Læs også Se video fra slutfløjtet: Lyngby rykker op i Superligaen

Kendsgerningen er, at vi stadig kan havne i nedrykningsspillet, og hvis man kommer forkert ind i det, så kan det hurtigt gå galt.

David Nielsen

- Det er meget simpelt. Vi skal spille det her efterår færdigt, og vi går ind til hver kamp for at vinde. Vi har en målsætning om at overleve, og det er det, hele sæsonen handler om, siger Lyngby-cheftræner David Nielsen til Ritzau.

Han erkender dog, at det kan lyde en smule uambitiøst.

- Det kan man godt sige. Hvis det havde været en normal turneringsstruktur, ville det jo være fuldstændig vanvittigt at sige, at vi skal undgå nedrykning, siger David Nielsen til Ritzau.

- Men kendsgerningen er, at vi stadig kan havne i nedrykningsspillet, og hvis man kommer forkert ind i det, så kan det hurtigt gå galt. Så det handler om at fortsætte med at have fokus på at præstere godt, siger David Nielsen.

Læs også Lyngby Boldklub forhandler med ny mulig storaktionær

Lyngby snuppede sejren efter en kamp, hvor holdet formåede at holde Sønderjyske fra de helt store chancer, og David Nielsen er da også meget begejstret over sit holds indsats.

- Jeg synes virkelig, vi var gode. Vi var bare bedre end dem. Vi var mere på og havde mere tænding. Vi gav os mere end dem i duellerne og var farligere.

- Samtidig kunne vi holde fast i bolden, når det skulle til, og de sidste fem minutter var noget af det bedste, jeg har set i forhold til at tage brodden af et andet hold, siger David Nielsen.

Lyngby har nu spillet seks kampe i træk i Alka Superligaen uden at tabe og skal forsøge at ride videre på bølgen mod Randers i næste runde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik