Lyngby sejrer i første europæiske kamp i 25 år

Lyngby var her til aften på en vigtig international opgave, da den første af fire kvalifikationsrunder til Europa League blev skudt i gang.

FCN vs LBK. Superliga. Fredag den 17. februar 2017. Lyngbys cheftræner David Nielsen. Foto: Claus Bech / Scanpix

Superligaholdene har stort set lige genoptaget træningen og er i gang med træningskampe frem mod sæsonstarten i midten af juli.

Men her til aften var de kongeblå i aktion i sæsonens første kamp, som blev spillet i kvalifikationen frem mod Europa League.

Her tog Lyngby imod Bangor City fra Wales. De nykårede danske bronzevindere sikrede sig et fornuftigt udgangspunkt, da det hjemme blev til en 1-0-sejr i klubbernes første opgør.

Læs også I aften går det løs: Lyngby tilbage i Europa for første gang i 25 år

Lyngbys scoring faldt efter 13 minutter, og det blev en flot en af slagsen, da Bror Blume tog sagen i egen hånd.

Han modtog bolden og bankede den op i nettaget fra kanten af det walisiske felt.

Der spilles returkamp om en uge i Wales, hvor Lyngby skal forsøge at gå samlet videre efter den smalle hjemmesejr i det første opgør.

Når Lyngby frem til anden kvalifikationsrunde, så venter vinderen af opgørene mellem FC Pyunik fra Armenien og Slovan Bratislava fra Slovakiet.

Også FC Midtjylland er trådt ind i kvalifikationen til turneringen torsdag, hvor Derry City fra Irland er modstanderen.

Læs også Succestræner David Nielsen forlænger med Lyngby

Brøndby IF skal først spille om kvalifikation fra anden runde, hvor enten Vaasa fra Finland eller slovenske NK Olimpija Ljubljana venter.

I Champions League træder FC København senere ind i anden ud af fire kvalifikationsrunder, og første modstander er MSK Zilina fra Slovakiet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik