Lyngby opsiger samtlige funktionæransatte i klubben

Lyngby-boss Torben Jensen fortæller, at man har fyret klubbens funktionæransatte, mens man kæmper for redning.

Foto: Ólafur Steinar - Scanpix

Det er stadig usikkert, om fodboldklubben Lyngby kan undgå konkurs. Det er status efter en onsdag, hvor klubben har holdt møder i forsøget på at redde superligaklubben.

Onsdag aften bekræfter topchef i Hellerup Finans og Lyngbys bestyrelsesformand, Torben Jensen, at han har opsagt samtlige funktionæransatte i klubben.

- Der er en lønomkostning på cirka 800.000 kroner på det administrative personale om måneden, og for at minimere omkostningerne, såfremt vi ikke når i mål, så har vi her til aften været nødsaget til at opsige alle funktionærlønninger, siger Torben Jensen til TV2 Sport.

Han tilføjer dog, at medarbejderne bliver genansat, hvis klubben bliver reddet fra konkurs.

Lyngby-bossen fortæller, at han håber, at Lyngby Boldklub er reddet senest i weekenden.

Onsdag skulle der falde løn til klubbens ansatte, herunder spillerne, men de fik ikke løn ind på kontoen.

Læs også Medie afslører: Der er ikke udbetalt løn i Lyngby Boldklub

Alvorlige økonomiske problemer

Superligaklubben Lyngby Boldklub kæmper for livet, fordi sponsorerne trækker sig, har Torben Jensen tidligere forklaret til Berlingske Business.

Hellerup Finans, som ejer klubben, kan ikke træde til og hjælpe økonomisk, som selskabet ellers har gjort.

Det skyldes, at de største kreditorer ikke vil være med til en rekonstruktion af Hellerup Finans, skriver TV 2.

En rekonstruktion (før kaldet en betalingsstandsning) er en situation, hvor en virksomhed ikke kan betale sine kreditorer det de skylder, og derfor midlertigt standser sine betalinger.

 

Læs også Lyngby Boldklub forhandler for overlevelse

 

Selskabet af 1. juni 2005 A/S, der tidligere hed Hellerup Finans A/S, og Selskabet af 13. maj 2013 A/S, der tidligere hed Forvaltningsselskabet Hellerup Finans A/S, er taget under rekonstruktion. Der er udpeget en rekonstruktør, som skal forsøge at få opbakning til en redningsplan. 

Men hvis redningsplanen er de to selskaber ikke lykkes, så vil de begge konkurs. Og dét kan koste Lyngby Boldklub tilværelsen som professionel Superligaklub. 

Fanget i en ond cirkel

Torben Jensen fortæller til Finans.dk, at den seneste tids mediedækning af Hellerup Finans har medført, at sponsorer har trukket sig fra fodboldklubben.

- De igangværende forhandlinger om salg af spillere lider samtidigt, da købere af de konkrete spillere naturligt søger at drage fordel af Lyngby Boldklubs situation ved at presse pris og forhale forhandlingerne, lyder det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik