Lyngby-ejer drejer nøglen om: Alle ansatte fyret

Firmaet Hellerup Finans, der er mest kendt som ejer Lyngby Boldklub, lukker.

Hellerup Finans-koncernen ejer 85 procent af af Superliga-klubben Lyngby. Her ses klubbens spiller Jeppe Brandstrup. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Selskabet Hellerup Finans, der ejer majoriteten af Superliga-klubben Lyngby, drejer nøglen om og fyrer samtlige medarbejdere.

Det skriver Berlingske Business.

Det er endnu ukendt, hvad selskabets lukning kommer til at betyde for fodboldklubben, skriver avisen, der samtidig kan fortælle, at selskabets ejer, den kontroversielle finansmand Torben Jensen, allerede har åbnet døren til et nyt finansselskab med navnet ACV Nordic ApS.

Finansmanden Torben Jensen. Foto: Erik Refner - Scanpix

Om medarbejderne bliver ansat i det nye selskab, eller får ansættelse i en af Torben Jensens mange andre selskaber, vides endnu ikke.

Læs også Lyngby Boldklub lever for lånte penge

Kontroversiel erhvervsmand

Ifølge avisen har der op til årsskiftet foregået en del aktivitet i Hellerup Finans-koncernen, som er kendt for blandt andet at eje 85 procent af Superliga-klubben Lyngby Boldklub.

Ifølge Berlingske Business har Torben Jensen gennem tiden bevæget sig i ejendoms- og kunstbranchen.

Han var medstifter af børsfloppet Nanocover, har investereret solceller og havde med Hellerup Finans tidligere planer om en børsnotering.

Læs også Selskabet bag Lyngby Boldklub leverer blodrøde tal

Blodrøde tal

Alle steder har han dog trukket et spor af underskud og brændte investorer bag sig, skriver avisen.

I regnskabsåret 2015/2016 fik Hellerup Finans A/S et underskud på 112 millioner kroner, hvilket på daværende tidspunkt efterlod en negativ egenkapital på 67 millioner kroner, skriver Berlingske Business.

Regnskabsåret 2016/2017 er endnu ikke offentliggjort, men Torben Jensen oplyser til avisen, at det vil blive offentliggjort i dag under generalforsamlinger i en række selskaber tilknyttet hans koncern. 

Læs også Lyngby henter stor profil i USA: "Vi slog til uden at tøve"

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik