LA-ungdom inviterer Hizb-Ut-Tahrir til møde: "Det er god karma"

Liberal Alliances Ungdom i Lyngby har inviteret den islamistiske organisation Hizb-Ut-Tahrir med til deres møde i februar.

Liberal Alliances Ungdom i Lyngby har inviteret kontroversielle gæster, når de holder møde i februar.

For partiets ungdomsorganisation annoncerer med, at når de samles, så er der reserveret plads på talerstolen til den islamistiske organisation Hizb-Ut-Tahrir. Arrangementet vækker forargelse i borgerlige kredse.

Partiets ungdomsafdeling annoncerer med mødet på deres hjemmeside, og det fremgår, at det finder sted i Virumhallen den 9. februar klokken 19.

"Den Islamiske Drøm - Hizb-Ut-Tahrir - Hizb-Ut-Tahrir kommer og fortæller os om deres ideer", hedder det i annoncen for mødet.

Mødes i øjenhøjde

-Vi synes, man skal møde hinanden i øjenhøjde, og derfor har vi inviteret dem, siger Esben Klindt, der er lokalformand for LAs Ungdom i Lyngby og Gentofte.

Men invitationen af den islamistiske organisation falder i den grad Steffen Berggreen Clausen for brystet. Han er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Lyngby-Taarbæk.

quote De opfordrer til væbnet kamp mod jøder og vesten.

Steffen Bergreen Clausen, Folketingskandidat Nye Borgerlige

- Som folketingskandidat for Nye Borgerlige i Lyngby-Taarbæk, og som dansker i almindelighed, finder jeg det fuldstændig uacceptabelt, at Hizb-ut-Tahrir skal have taletid overhovedet. Organisationen arbejder på at afskaffe demokratiet til fordel for et ekstremistisk kalifat, hvor bl.a. kristne, jøder, homoseksuelle og kvinder undertrykkes og forfølges. De opfordrer til væbnet kamp imod jøder og vesten, skriver han i en mail til TV 2 Lorry om mødet, som han på det kraftigste tager afstand fra.

Må flytte mødet

Mødet annonceres til at finde sted i Virumhallen. Men lokalformand Esben Klindt siger, at der har været en dobbeltbookning af lokalerne - derfor skal LA nu finde et nyt sted til mødet.  Det er han sikker på vil lykkes.

-Og så skal vi lytte til dem. Det er et grundkoncept hos os, at selv om vi er uenige, så er vi nødt til at lytte til hinanden. For at kunne snakke med hinanden og forstå hinanden, så er man nødt til at møde folk, siger Esben Klindt til TV 2 Lorry.

Tror du de vil lytte til jer?

quote Hvis man sender noget godt ud - så får man noget godt igen

Esben Klindt, Liberal Alliance

-Det er sådan set ligegyldigt. Men vi får jo mulighed for at stille spørgsmål. Først kommer de med et oplæg, og så kan tilhørerne stille spørgsmål. Det skal foregå ordenligt. Hvis nogen opfører sig for provokerende, så bliver de sendt ud, siger Esben Klindt og fortsætter:

- Det er jo grundkonceptet i karma - hvis man sender noget godt ud - så får man noget godt igen.

Den opfattelse deles næppe af Steffen Bergreen Clausen fra Nye Borgerlige.

-Hizb-ut-Tahrir er et globalt, islamistisk, politisk parti, der ønsker at leve efter en islamistisk levemåde gennem et islamistisk kalifat. Det betyder fjernelse af alle vestlige værdier, og at leve hvor livets anliggender skal styres efter islamistiske love, også kendt som Sharia, siger han.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere