Kongens Lyngby-talenter til OL i Rio

Fire kvindelige kajakroere skal til næste sommers OL i Rio. To af roerne er fra hovedstadsområdet, de er lokale talenter fra 361 Kano- & Kajakklub i Kongens Lyngby.

Dansk Kano og Kajak Forbund fik den gode nyhed i dag fra det internationale forbund ICF.

Den danske damefirer, der vandt B-finalen ved VM i Milano i slutningen af august, er efterudtaget til Rio på en såkaldt kvoteplads.

- Vi havde håbet på en kvoteplads til firerkajakken, så det var dejligt at få det på skrift fra ICF, siger Dansk Kano og Kajak Forbunds formand, Ole Tikjøb.

For roerne har det også været to lange uger i spændt forventning. To af dem, Henriette Engel Hansen fra 361 i Kongens Lyngby og Emma Aastrand Jørgensen fra Maribo, har den seneste uge opholdt sig i netop Rio for at deltage i en OL-preevent på det olympiske rostadion.

- De jublede naturligvis, da jeg fortalte dem om udtagelsen, og samme reaktion fik jeg over telefonen, da jeg ringede hjem til de to andre piger, Amalie Thomsen fra Limfjorden og Ida Villumsen fra 361, fortæller sportschef Bo Vestergaard fra Rio.

Med udtagelsen af firerkajakken er toerkajakken, som Henritte Engel Hansen og Emma Aastrand Jørgensen, roede til en syvendeplads ved VM også automatisk kvalificeret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

ro

Her strømmer medlemmerne til: "Jeg bliver helt høj"

265851_491388967538420_375266505_o

playGreve Kommune bliver VM-vært for første gang nogensinde

EM-trofæ

Overborgmester håber på EM-storskærmsfester trods corona

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere