Kendt vittighedstegner: "Man tegner altid lidt sig selv"

Anni Lippert er kendt for sine "piger med de runde numser og babser". På trods af sine 89 år tegner hun stadig til bladet Hudibras, der udkommer i december.

89-årige Anni Lippert fra Lyngby har været vittighedstegner, siden hun var 18 år.

- Det kan jeg ikke selv tro, men det er altså rigtigt, siger hun med et smil på læben.

Hun tegner stadig "for sjov", som hun siger, og det er stadig med det samme motiv: En ung, smuk kvinde med langt lyst hår, der har struttende bryster og numse.

- Man tegner altid lidt sig selv, og jeg var en meget pæn, ung pige engang. Så det er lidt min egen type, jeg tegner, og så pyntet lidt hist og pist, sådan lige hvad jeg synes.

Man tegner altid lidt sig selv, og jeg var en meget pæn, ung pige dengang, siger Anni Lippert. Her ses hun som ung.
Man tegner altid lidt sig selv, og jeg var en meget pæn, ung pige dengang, siger Anni Lippert. Her ses hun som ung.
Foto: Privat

Desuden var Brigitte Bardot meget på mode, dengang Anni Lippert som 18-årig fandt på at tegne den lyshårede pige med de runde former.

- Så man kan vel godt sige, at hun er modellen for mine tegninger, lyder det fra den erfarne tegner.

Hendes far var også kendt tegner

Anni Lippert har ikke sine tegnekundskaber fra hvem som helst. Hendes far, Aage Lippert, er også kendt for særligt én af sine tegninger. Nemlig den ikoniske reklame for cigaretmærket Adamas.

- Min far sad meget derhjemme og tegnede, især under krigen, og så sad jeg ved siden af ham og tegnede. Jeg har altid drømt om at blive tegner, fordi jeg så op til min far. Han var rigtig dygtig. Det er nok ikke kun mig, der synes det, fortæller Anni Lippert.

Her ses Anni Lipperts far, som er hendes forbillede. Aage Lippert var reklametegner.
Her ses Anni Lipperts far, som er hendes forbillede. Aage Lippert var reklametegner.
Foto: Privat

Anni Lipperts karriere startede, da hun kom i lære hos vittighedstegnerne Cosper Cornelius og Jørgen Mogensen. Her ordnede hun praktiske småting og rentegnede.

- Jeg blev kaldt "neger" eller "slave". Det er lige galt, og man må ikke sige nogen af delene. Men det gør jeg altså. Jeg er så gammel, at det har jeg lov til, fortæller hun.

 
 
Foto: Anni Lippert

En dag var der en af redaktørerne på humoristbladet Hudibras, der spurgte, om hun ikke selv kunne tænke sig at tegne en vittighedstegning. Først afviste hun, men endte alligevel med at prøve, og så har hun tegnet professionelt lige siden.

Pikante tegninger

Anni Lipperts tegninger er, hvad hun selv kalder "lidt pikante", men hun har aldrig oplevet, at der er nogen, der er blevet stødt af dem.

- Altså der er måske nogen, der har syntes, at de har været frække, men så har de misforstået dem. Men det gør ikke noget, at man rusker lidt op i folk. Det har de godt af, siger hun.

 
 
Foto: Anni Lippert

Det amerikanske magasin Playboy har engang været interesseret at trykke nogle af Anni Lipperts billeder, men de syntes ikke, at de var frække nok.

- Så sagde jeg "take it or leave it". Sådan var det. Tænk sig, at de syntes, at de var ikke frække nok. Mærkeligt, lyder det fra vittighedstegneren.

 
 
Foto: Anni Lippert
 
 
Foto: Anni Lippert
 
 
Foto: Anni Lippert

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20170721-141559-3-1920x1281we.jpg

Populær musik-festival tror på strandfest og præsenterer nye navne

Ishøj Teater

Nedslidt børneteater får kæmpe milliondonation

170147861_279410660351033_3464693766962714159_n

To magnetfiskere gør opsigtsvækkende fund fra 1943

De Ukendte Danmarksmestre_ Motocross

playLaura er danmarksmester i motocross - nu forbereder hun sig på næste svære skridt

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere