Indsamlingsbøsser stjålet: Tyve kan misbruge dem

En stor fejl fra PostNord risikerer at få konsekvenser for et værested for socialt udsatte i Lyngby.

Lederen hos værestedet SuppeKøkkenet i Lyngby fik sig noget af et chok, da han mødte op på sit arbejde onsdag. Tyve med lange fingre havde været forbi. 

- Jeg har fået oplyst af en af vores kunder, at kassen stod lige foran døren, siger Kurt Gullits Rasmussen, Leder, Værestedet Suppekøkkenet. 

Ifølge Kurt Gullits Rasmussen var kassen brudt op og store dele af indsamlingsmaterialet heriblandt indsamlingsbøsser og ID-kort var stjålet.

quote Det er en klar fejl fra vores buds side.

Gitte Johansen, distributionschef hos PostNord

Det var ellers planen, at brugerne om få dage skulle deltage til Kirkens Korshærs indsamling.

- Vi tænker øv, for det er en rigtig dum sag nu,  siger Kurt Gullits Rasmussen. 

Sidste år samlede de over 40.000 kroner ind til socialt udsatte. Men uden indsamlingsbøsserne må de ikke modtage kontanter ved dørene, men kun donationer gennem mobilpay. 

PostNord: "Det er en klar fejl fra vores buds side"

Tyvene har haft adgang til indsamlingsmaterialet, da pakken stod udenfor værestedet. Ifølge PostNord er det en klar fejl fra deres side. 

-Den burde have været anmeldt ned til det sædvanlige sted. Det er en klar fejl fra vores buds side, lyder det fra Gitte Johansen, som er distributionschef hos PostNord. 

quote Vi tænker øv. For det er en rigtig dum sag nu.

Kurt Gullits Rasmussen, Leder, SuppeKøkkenet, Lyngby 

Kurt Gullits Rasmussen frygter nu, at de manglede indsamlingsbøsser kan få konsekvenser for, hvor meget de nu kan samle ind. Men han er i højere grad også nervøs for, at de kan blive misbrugt.

Derfor opfordrer SuppeKøkkenet nu beboerne i Lyngby til ikke at betale med kontanter, men derimod bruge MobilePay, når indsamlere kommer forbi.

Til gengæld er man velkommen til at donere kontanter, hvis man kigger forbi værestedet SuppeKøkkenet på indsamlingsdagen, som finder sted søndag den 26. november. 

Tyveriet er meldt til politiet. Se det fulde indslag øverst i artiklen.