I dag sker det: Tusindvis af fulde unge til "puttefest"

Politi, Natteravne og Røde Kors får nok at se til i dag, når op mod 10.000 unge mennesker drikker sig fulde til den berygtede "puttefest" i Dyrehaven.

01:58

Til "puttefest" sidste år var der fest og glade dage. Se videoen her.

Normalt er Ulvedalene i Jægersborg Dyrehave et fredeligt, roligt og idyllisk sted at opholde sig.

Det bliver det ikke fredag.

Afhængigt af, hvordan vejrsituationen ser ud senere, forventes op mod 10.000 gymnasieelever at deltage i den såkaldte "puttefest", der afholdes én gang om året i forbindelse med gymnasiestart for de nye 1. g-elever i hovedstadsområdet.

Fredag eftermiddag og aften vil "putterne", de nye 1.g'ere, således blive budt velkommen til gymnasielivet med en gigantisk fest i Dyrehaven, som de unge mennesker selv står for at arrangere - men til stede vil også være en masse voksne i form af Nordsjællands Politi, Røde Kors og Natteravnene.

- Sidste år havde vi 60 frivillige derude, og det har vi også i år. Vores opgave bliver at assistere der, hvor vi kan, og skabe øget tryghed hos de unge, siger Jakob Bové, der er kommunikationskonsulent hos Natteravnene.

Natteravnene er blandt dem, der skal passe på gymnasieeleverne ved dagens puttefest. Arkivfoto. Foto: Linda Kastrup - Ritzau Scanpix

Den berygtede puttefest har flere gange mødt stor modstand fra forskellige sider, da ni unge eksempelvis et af årene måtte indlægges efter den vilde fest - én på intensivafdelingen med en promille på 4.0.

Alligevel er man hos Natteravnene meget rolige omkring dagens fest, der for alvor forventes at gå i gang senere i eftermiddag og vare frem til omkring kl. 23.00.

- Det er jo en fest, hvor de unge mødes for at have det sjovt. Vi kommer til at gå rundt og dele bolsjer og kondomer ud, men sidste år var de problemer, vi så flest af, bistik og forstuvede ankler, siger Jakob Bové.

 

- Det er vores klare opfattelse, at festdeltagerne er ansvarlige og har det sjovt. Sidste år kom der 8.000, så det er selvfølglig mange mennesker. Men vores Natteravne derude er erfarne og står til rådighed, hvis de unge får brug for hjælp fra en voksen, siger Jakob Bové.

Klar med gode råd - og vand

Hos Nordsjællands Politi ønsker man ikke at stille op til interview omkring festen, men på Facebook ønsker man de unge en god fornøjelse og skriver således:

"Nordsjællands Politi, skovfogeden, Naturstyrelsens folk, sundhedspersonale, samaritter, SSP-medarbejdere fra en række kommuner og Natteravnene vil være til stede for at være med til at sikre, at alle har en god aften og tager hensyn til hinanden – og overholder reglerne for god adfærd i skoven.

Og hvis I vil have et ekstra "+" i karakterbogen, hjælper I også med oprydningen dagen derpå."

Efterladt skrald fra tidligere puttefest. Foto: TV 2 Lorry

Nordsjællands Politi opstiller også en række krav de de mange tusinde festdeltagere:

Politiets råd til de unge:

- Lad musikanlæg blive hjemme
- Tænd ikke bål eller grill
- Medbring drikkevarer i plastflasker eller på dåse – ikke i glas
- Slå ikke telte eller pavilloner op
- Pas på jer selv og hinanden

Hvis man skulle få lyst til en pause fra øllene, har Natteravnene medbragt tre ton vand, som man har god erfaring med at få hældt i de unge, når festen bliver for munter. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik