I aften går det løs: Lyngby tilbage i Europa for første gang i 25 år

Lyngby skal i aften tage det første spadestik mod næste runde af Europa League. De tager hjemme imod Bangor City fra Wales.

Lyngbys træner, David Nielsen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson - Scanpix

Ikke siden nederlaget til Glasgow Rangers den 30. september 1992 har de kongeblå fra Lyngby Boldklub spillet en europæisk kamp på hjemmebane, hvis man vel at mærke ikke medregner Intertoto Cup, for så er årstallet 1998.

I aften - her 25 år senere - spilles der igen europæisk på Lyngby Stadion qua de flotte og overraskende bronzemedaljer, som oprykkerholdet fik i den nyligt afsluttede Superliga-sæson.

Læs også Webdox: Få historien om Superligasensationen fra Helsingør

I modsætning til 1992 er der ikke Champions League på plakaten, men derimod en kamp i første runde af kvalifikationen til gruppespillet i Europa League.

Skal slå walisere

Modstanderen er Bangor City fra Wales. Og det er ikke umiddelbart et hold, der får hårene til at rejse sig nakken hos cheftræner David Nielsen og hans spillere.

Klubbens assistenttræner Thomas Nørgaard har været en tur i Wales for at se nærmere på aftenens modstander, og han er vendt tilbage til Danmark med en melding om, at holdet over to kampe bør være i stand til at slå waliserne, hvis spillerne leverer en ordentlig præstation.

Læs også Oprykkerne er benådet: Får lov at spille på hjemmebane

- De er et fint hold. De har lige fået en ny træner, en ung gut, så det er relativt nyt for dem med opstart i starten af juni måned. Ellers er det en gruppe spillere med en rimelig stor portion erfaring på forskellige niveauer, lige fra Championship til de lavere rækker, siger Thomas Nørgaard til Bold.dk.

Velkendte navne

Bangor City har en række spillere som måske vil få en klokke til at ringe hos det danske fodboldpublikum.

- De har blandt andet Gary Taylor-Fletcher, som har spillet omkring 500 kampe i engelsk ligaregi, og en Daniel Nardiello som er uddannet på Manchester Uniteds akademi samt Dean Rittenberg med en fortid i Blackburn, siger Thomas Nørgaard til Bold.dk.

Kampen fløjtes i gang klokken 18.30 i aften, mens der er returopgør i Wales næste torsdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik