Her etablerer kommunen whistleblower-ordning

I flere kommuner får ansatte nu mulighed for at fortælle anonymt om ulovlige forhold. Whistleblower-ordninger bør udbredes til alle kommuner, mener topfigur i fagbevægelsen.

I det nye år indfører Lyngby-Taarbæk deres egen whistleblower-ordning. Kommunen slutter sig sammen med Slagelse og Aarhus dermed til de i forvejen seks kommuner, hvor ansatte i kommunen - og kommunale samarbejdspartnere - anonymt kan indberette om ulovligheder eller kritisable forhold. Det skriver Ugebrevet A4. 

I TV 2 Lorrys sendeområde har København, Frederiksberg, Gladsaxe, Rudersdal og Roskilde i forvejen ordningen. 

I de seks kommuner der på landsplan har ordningen, har man de seneste tre år samlet set haft henholdsvis 33, 56 og 52 indberetninger fra 'fløjteblæsere' i kommunerne. De sidstnævnte 52 er for i år og er således blot det foreløbige tal for 2017.

Kommunerne med whistleblower-ordninger bør danne skole. Det mener Bente Sorgenfrey, som er formand for FTF-fagbevægelsen.

- Vi synes, man bør indføre ordningen i alle kommuner og regioner, da vi hører fra dem, der har ordningen, at der er gode erfaringer og positiv respons på ordningen, siger Bente Sorgenfrey til Ugebrevet A4 og fortsætter:

- Vi skal have brudt tavshedskulturen, og vi skal præmiere folk, som kommer med noget, som borgere eller samfund har glæde af at få at vide. 

Whistleblowerordning

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere