God nyhed for dyreelskerne: Gravplads på vej i Frederiksdal

Frederiksdal Gods og Skovdistrikt i Virum har netop fået tilladelse til at opføre en dyregravplads på deres naturskønne jorde.

Rigtigt mange holder så meget af deres kæledyr, at de ønsker at kunne begrave dem et smukt sted, når de en dag forlader familien. Et sted, man kan besøge og mindes det savnede familiemedlem.

Den mulighed får de nu i den histroriske skov omkring Frederiksdal Slot, efter at politikerne i Lyngby-Taarbæks Byplansudvalg netop har givet den nødvendige tilladelse til det.

- Det er vi rigtigt glade for, siger Uffe Borgwardt, der er forvalter i Frederiksdal Gods og Skovdistrikt.

Kun to dyregravpladser i Hovedstadsområdet

Tilladelsen falder på et tørt sted, for lige nu findes der kun to andre dyregravpladser i vores område - en i Kastrup og en i Skibby. 

quote Vi har fået utroligt mange henvendelser fra vores naboer, som gerne vil have deres kanin eller hund begravet i skoven.

Uffe Borgwardt, Frederiksdal Gods og Skovdistrikt

- Vi har fået utroligt mange henvendelser fra vores naboer, som gerne vil have deres kanin eller hund begravet i skoven, men hidtil har vi måtte fortælle dem, at det ikke er tilladt, fortæller Uffe Borgwardt.

- Så vi er glade for at kunne opfylde deres ønske og give noget tilbage til dem, der bruger og holder af vores skov. 

Den nye dyregravplads i Frederiksdal skovdistrikt kommer til at ligge på Hummeltoftvej 187. Den bliver lavet, så den vil falde naturligt ind i området. Man køber i princippet bare et hul, en simpel egestav, hvor man for eksempel kan skrive kæledyrets navn, og retten til at have stedet i  fem år.

- Det bliver ikke noget med gitre og hække og legetøj og lys. Som besøgende i skoven vil man knapt nok tænke over, at gravpladsen er der, forklarer Uffe Borgwardt.

Et historisk kulturlandskab med mange bånd

Planerne har været undervejs i halvandet år, for det historiske  naturområde i Frederiksdal er ikke sådan lige at pille ved. 

Ønsket har krævet et kommunalplantillæg, en dispensation fra Frederiksdalfredningen fra Fredningsnævnet i København, og en dispensation fra Fortidsminde- og Åbeskyttelseslinjer samt en landzonetilladelse fra Lyngby-Taarbæk kommune.

quote Dyregravpladsen vil ligge godt i naturen uden at ødelægge den.

Simon Pihl Sørensen (A), formand for Byplanudvalget

- For det første er det godt, at folk får et sted at begrave deres kæledyr. For det andet synes jeg, det er godt tænkt af Frederiksdal Gods. Det kan ikke leve af juletræer og træklatring alene, og en dyregravplads vil ligge godt i naturen uden at ødelægge den, siger Simon Pihl Sørensen (A), der er formand for Byplanudvalget i Lyngby-Taarbæk.

Årets bedste julegave

Nu mangler der bare noget papirarbejde i forvaltningen, så skulle tilladelsen kunne lande hos Frederiksdal Slot inden jul. 

- Det vil være en herlig julegave for os. Tak for den, Lyngby-Taarbæk, smiler Uffe Borgwardt.

quote Vi vil tænke os godt om og tage den tid, der skal til.

Uffe Borgwardt, Frederiksdal Gods og Skovdistrikt

Han understreger, at dyregravpladsen først bliver en realitet i det nye år. Når tilladelsen er i hus, går den praktiske planlægning af området i gang.

- Det er ikke ligefrem noget, vi har erfaring med, så vi vil tænke os godt om og tage den tid, der skal til, så resultatet bliver, som det skal være, siger Uffe Borgwardt fra Frederiksdal Gods og Skovdistrikt

Han opfordrer interesserede til at følge med på skovdistriktets hjemmeside http://frederiksdalslot.dk

Urne i sin egen have

Man må gerne give sit kæledyr et sidste hvilested i sin egen have, men det kræver, at dyret er kremeret, og at asken ligger i en urne.

Kremeringen kan ske gennem ens dyrlæge, eller man kan aflevere sit afdøde dyr direkte til et dyrekrematorium. I vores område findes der et i Hedehusene.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik