Ejergruppe bag Lyngby Boldklub køber Superliga-stadion: Her er planerne for et nyt idrætscentrum

Friends of Lyngby har vundet udbuddet af Lyngby Stadion.

Et lukket stadion med plads til 6.500 siddende tilskuere - og nye boliger til både unge, seniorer og erhverv samt sundheds- og idrætsfaciliteter, der kommer til at række langt ind i fremtiden.

Det er nogle af planerne for Lyngby Stadion, som Friends of Lyngby - ejergruppen bag Lyngby Boldklub - netop har vundet et offentligt udbud på og får dermed lov til at købe.

Det besluttede Lyngby-Taarbæk Kommune på et lukket punkt på kommunalbestyrelsens møde onsdag aften.

Lyngby-direktør Andreas Byder kalder det en historisk dag for klubben og for Lyngby-Taarbæk Kommune.

- At Lyngby Boldklub via ejerskabet Friends of Lyngby nu bliver herrer i eget hus, var en fjern vision for fire år siden. Stort set alle klubejere har gennem årene forsøgt, men nu fandt vi endelig en fælles platform og et projekt, der har borgerne, virksomhederne, klubben og tilskuerne i centrum, siger Andreas Byder til klubbens hjemmeside.

Her er planerne for det nye Lyngby Stadion

- Det nye stadion får i alt 6.500 tilskuerpladser, bliver lukket i hjørnerne og kommer til at have fire overdækkede Tribunesektioner. Dermed kommer stadion til at opfylde DBU's krav til et Superliga-stadion.


- Stadionprojektet indeholder renovering af Lyngby Stadions syd- og østtribune, samt opførsel af en ny overdækket nordtribune.


- På østtribunen udvides loungefaciliteterne til at huse 5-600 gæster.


- Som en del af nordtribunen udvides fanzonen med blandt andet en legeplads og andre aktivitetsområder til børn og børnefamilier.


- I den nordlige ende opføres 188 studieboliger, mens der i den sydlige ende af stadionområdet opføres 42 seniorboliger.


- I den sydlige ende opføres desuden erhvervslejemål og lokaler til offentlige formål, herunder et 1500 kvadratmeter Sundhedshus med blandt andet et motorikafsnit til børn til Lyngby-Taarbæk Kommune.


- Som en del af projektet renoveres klubhuset og opgraderes til et moderne fodboldhus, der skal huse Lyngby Boldklubs sportslige afdeling, førstehold, akademi og breddeafdeling.


- Byggeriet forventes påbegyndt i løbet af 2023.


- Det er selskabet Lyngby Stadion og Venner ApS, der formelt har vundet udbuddet. Lyngby Stadion og Venner ApS er ejet af Friends of Lyngby, der ejer Lyngby Boldklub A/S.


Kilder: Lyngby Boldklub og Lyngby-Taarbæk Kommune

Sundhedshus og boliger følger med nyt stadion

På rådhuset i Lyngby-Taarbæk Kommune er politikerne glade. Et flertal på 17 ud af 22 politikere har accepteret købstilbuddet.

- Jeg er glad for, at der er så bred opbakning og enighed omkring salget. Det har ellers været en svær sag for alle, for selvom der er bred enighed om, at vi hverken kan eller vil drive et superligastadion kommunalt, så har et salg nogle konsekvenser, siger Sofia Osmani, borgmester i kommunen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Samlet har et bredt flertal vurderet, at et salg på de givne vilkår er den bedste af de mulige fremtidsscenarier for udvikling af det samlede stadionområde - herunder muligheden for, at borgene fortsat kan opleve fodbold på højt niveau i kommunen - og så har jeg troen på, at vi i den kommende lokalplanproces kan finjustere æstetikken og finde fornuftige trafikale løsninger, siger hun i en pressemeddelelse.

Her ses en visualisering af entréen til Lyngby Stadion.
Her ses en visualisering af entréen til Lyngby Stadion.
Foto: C.F. Møller Architects

Simon Pihl Sørensen (S), der er medlem af kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune, er også begejstret for, at der med det nye stadion blandt andet kommer et nyt sundhedshus og boliger til både unge og seniorer

- Det er en god dag. Der er gået mange år med diskussioner om Lyngby Stadion, og det er endt med en god beslutning. Lyngby Boldklub har gjort et kæmpe stykke arbejde og har den helt rigtige ånd og tilgang, siger han til TV 2 Lorry.

- Det er jo med til at udvikle byen, og så er vi også med til at sikre, at der fremadrettet er de rigtige forudsætninger for, at fodbold på eliteplan kan fortsætte i Lyngby, siger han.

Alt vendt på hovedet

Det er ellers ikke mere end fire år siden, at Lyngby Boldklub var truet på sin eksistens med en økonomisk nedtur trods en fodboldmæssig optur med både bronzemedaljer og europæisk deltagelse.

Det vendte Friends of Lyngby på hovedet med en millionindsprøjtning og historisk turnaround af Lyngby Boldklub som virksomhed. Nu bliver ejergruppen så at sige herre i eget hus med det nye stadion.

Et stadion for alle

- Vi er meget glade og ekstremt stolte over projektet. Det bliver et stadion for alle, hvor vi viderefører de bedste af de tiltag, vi har lanceret de senere år, herunder en udvidet, overdækket fanzone med endnu mere plads til familierne. Det bliver et stadion for hele byen. Et levende sted fyldt med foreningsliv, kultur, idræt og fodbold på højeste niveau, og vi glæder os virkelig til at byde indenfor, siger Andreas Byder, der er direktør i Lyngby Boldklub.

Han tør ikke lægge sig helt fast på, hvornår det nye stadion kommer til at stå klar. Den kommende tid begynder lokalplanprocessen, dialogen med kommunen og den nærmere afklaring af de projektmæssige og æstetiske ønsker, der er fra kommunen til selve projektet. 

Alt i alt forventes selve byggeriet at begynde i 2023 med et større, trecifret millionbeløb i samlet projektsum.

Købesummen udgør 0,5 mio. kr. samlet for byggeretten og stadion, men i købesummen indgår det tilknyttede investeringsbehov for at opfylde kravet om en lukket stadionkonstruktion.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik