Boligejere knækker kode: Sådan sparer du på energien

Prøver du at spare på varmen, ved at lukke for radiatorerne i nogle rum? Så er du helt galt på den.

10 boligforeninger i Lyngby har knækket koden til at nedsætte energiforbruget og spare mange penge. 

Ved at ændre vaner og lave få tekniske forbedringer har de fundet store besparelser på varmen og nedsat strøm- og vandforbruget i et omfang, der svarer til 30 familiers normalforbrug. 

- Meget ligger begravet i måden, man bruger bygningen og dens installationer på. Mange tror stadig, at de kan spare på varmen ved at lukke radiatorer i nogle rum, mens andre radiatorer skal trække hele belastningen, sigerJanus Hendrichsen, der er energirådgiver i EnergiTjenesten og har gennemgået boligforeningerne. 

Sommerhalvåret gemmer også på vaner, der er skidt for energiforbruget. Mange lufter ud i badeværelser og soveværelser hele dagen, når det er varmt, men det er helt forkert. 

- Det er mere energirigtigt, hvis flere radiatorer kører på lavere blus samtidig, og udluftningen bør kun ske i fem til ti minutter tre gange om dagen, forklarer Janus Hendrichsen.  

Det er blandt andet sådan, de ti boligforeninger har sparet over 1 million kilowatttimer alene på varme. Ændringer der kan mærkes på pengepungen, men også har givet et bedre indeklima i boligerne. 

De 10 boligforeninger, der har arbejdet med energiforbruget tæller både andelsboligforeninger, ejerforening og en almen boligforeningsafdeling.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

vandrør

Sådan undgår du frosne vandrør i sommerhuset - og det gør du, hvis skaden er sket

lidl høje gladsaxe

Supermarked lukket efter lort i handske

fastelavnsboller

Har ikke set noget lignende: Ekspert forklarer fastelavnsbollens nyfundne popularitet

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere