Bilister brugte bussluse på motorvej for at komme foran i køen

Der blev flittigt uddelt bøder og klip i kørekortet, efter politiet fik et tip om farlig kørsel på motorvej.

Ifølge Nordsjællands Politi er der givet klip og bøder til bilister, som har taget turen indenom i busslusen for at komme foran i køen på Helsingør Motorvejen. Foto: Google Street View

Flere bilister brød færdselsloven og mangler nu et klip i kørekortet, efter at Nordsjællands Politi var på færdselskontrol på Helsingørmotorvejen ved Lundtofte.

Politiet havde taget opstilling ved Lundtofte på opfordring fra en bekymret borger, som havde kontaktet politiet med oplysning om, at en del bilister benytter busslusen og afsætningspladsen som gennemkørselsbane for at komme forbi morgenkøen på motorvejen.

Det er helt enkelt uacceptabelt, at man ser stort på både lov og sikkerhed i forsøget på at spare et minuts tid om morgenen

Kenneth Grønberg, politikommissær og leder af operativ færdsel i Nordsjællands Politi

Og tippet fra borgeren viste sig at være særdeles aktuelt onsdag morgen, for på kontrollen fik 39 bilister en bøde på 2500 kroner samt et klip i kørekortet for at overhale højre om. Fem af bilisterne fik derudover en bøde for at køre i busslusen, oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge Nordsjællands Politi er der givet klip og bøder til bilister, som har taget turen indenom i busslusen for at komme foran i køen på Helsingør Motorvejen. Foto: Skraafoto

- Det er både overraskende og bekymrende, at vi på relativ kort tid kan tage så mange bilister i at overtræde færdselsloven, siger Kenneth Grønberg, politikommissær og leder af operativ færdsel i Nordsjællands Politi og fortsætter:

Læs også Politi overraskede over "usædvanligt" mange fartsyndere

- Den form for kørsel er til stor fare for færdselssikkerheden både for bilisterne og de mange mennesker, der hver dag benytter busstoppestedet ved Lundtofte. Det er helt enkelt uacceptabelt, at man ser stort på både lov og sikkerhed i forsøget på at spare et minuts tid om morgenen.

Nordsjællands Politi vil også fremover have strækningen på listen over steder, der skal have lidt ekstra opmærksomhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik