Bagsværd-pige tager OL-guld

I nat kunne Pernille Blume hænge den største medalje af dem alle om halsen.

Det er blot to måneder siden, at Pernille Blume under tilråb og lykønskninger fra sine nærmeste kunne sætte studenterhuen på hovedet. Nu er der grund til at råbe endnu højere. I nat sikrede den 22-årige svømmepige fra Bagsværd guld til Danmark.

Pernille Blume svømmede hurtigst af alle, da finalen i 50 meter fri blev skudt i gang i det olympiske bassin i Rio. En præstation som var svær at forstå for svømmeren selv.

Først jublede hun lidt, så græd hun lidt, og så jublede hun igen.

- Det er uvirkeligt. Jeg har været en svømmer, som folk ikke lægger meget mærke til, og som der ikke er de samme forventninger til. Der har aldrig været forventninger om, at jeg skulle hive en individuel medalje med hjem, og så vinder jeg guld, siger Pernille Blume med henvisning til hendes kendte svømmekammerater Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis og Mie Ø. Nielsen.   

Inden finalen havde hun  kigget rundt på de andre deltagere, der var præget af nervøse miner. Selv kunne hun grine nerverne væk på grund af de manglende forventninger til resultatet. 

- Jeg har givet mig selv det stempel, at jeg ikke svømmer godt i store stævner, så jeg havde lovet min træner, at det vigtigste var, at jeg gik ind og havde det sjovt. Normalt er jeg ved at besvime af nervøsitet. I dag sugede jeg det hele ind og var bare mig, når jeg er bedst, siger Pernille Blume. 

Men efter sejren var der ikke meget tid til at fejre den enorme præstation. Kun tre kvarter senere stod den på holdkap, og her kunne hun hænge endnu en medalje om halsen. Denne gang af bronze og sammen med sine holdkammerater. Så var alle kræfterne også brugt.

- Lige nu er jeg bare glad for, at der ikke er flere løb ved OL, for nu er jeg virkelig træt. 

Når ikke Pernille Blume repræsenterer Danmark, så stiller hun op for svømmeklubben Gladsaxe Svøm. 

Til dagligt træner hun i det Nationale Træningscenter i Bellahøj Svømmehal i det nordlige København. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere