7-årige Sara gav sin skoletaske til udsatte børn

Red Barnet og Arnold Busck samler brugte skoletasker ind til de familier, der har svært ved at få råd til ekstraudgifterne ved skolestart.

Sara donerede sin gamle skoletaske i butikken i Rødovre. Foto: Arnold Busck

Der er allerede blevet indleveret mange skoletasker. Foto: Arnold Busck

1 af 2

En ny skoletaske, nyt penalhus, bogbind eller nyt tøj. For familier, hvor pengene er små, kan det være svært at få råd til alle de ting, de små, nye elever skal udstyres med, når de skal starte i skole. 

Derfor har Red Barnet og Arnold Busck startet en indsamling af brugte skoletasker.

- Vi blev gjort opmærksom på fra Red Barnet, at der er stor efterspørgsel efter brugte skoletasker i deres genbrugsbutikker. De udsatte børn kan have svært ved at få en god skolestart, og det kan være med til at give dem en bedre chance for en god skolestart, hvis de har en god skoletaske den første skoledag, siger Susann Krebs, CRS-chef, Arnold Busck.   

I butikken i Rødovre Centrum kom 7-årige Sara Balling i går ind med sin mor for at aflevere sin brugte skoletaske. 

- Hun var så glad for at give den videre, det kunne man se. I hendes familie har de den politik, at når man selv har haft glæde af noget, så skal man give det videre til andre, så de også kan få glæde af det, fortæller souschef i Arnold Busck, Anne Rasmussen, der talte med pigens mor. 

Hun oplever generelt, at folk er glade for at kunne gøre noget for at hjælpe andre. 

Læs også Gartneri hjælper udsatte unge i job

Mange tasker allerede

Taskerne kan indleveres til 30 butikker over hele landet, og siden de startede i mandags, er der allerede kommet mange tasker ind. 

- Det er ikke alle butikker, jeg har talt med, men et skud for hoften er, at der er samlet mellem 100-150 tasker ind, siger Susann Krebs, CRS-chef, Arnold Busck. 

I butikken i Lyngby Storcenter, er der blevet afleveret omkring 10 tasker.

- Kunderne er meget positive og synes, at det er en rigtig god ting, siger Ole Vingaard Rasmussen, butikschef Arnold Busck, Lyngby Storcenter.

Han er overrasket over, hvor godt stand de indleverede tasker er i. 

- Taskerne, vi har fået, er i meget fin stand. Det er bestemt ikke noget, der er klar til at blive smidt ud. Folk kunne selv have solgt dem og fået måske 200 kroner for den. Det er virkelig god kvalitet, siger butikschefen. 

Læs også Lena får medalje: Har arbejdet 50 år på samme apotek

Indsamler for første gang

De indsamlede tasker bliver indleveret hos Red Barnest børnegenbrugsbutikker, hvor de bliver solgt billigt. Samtidig donerer boghandlerkæden 25 kroner per indsamlet taske til Red Barnet. 

Det er første gang, Red Barnet og boghandlerkæden har forsøgt sig med at samle brugte skoletasker ind. Indsamlingen varer frem til 11. september, og Ole Vingaard Rasmussen tror, at der nok skal komme en del flere tasker ind. 

- Jeg tror, at 30 tasker, kan vi godt nå at få ind. Der har været en rigtig positiv reaktion fra kunderne. Jeg har hørt flere sige, at det er en vildt god idé. De synes, at det er rart, at de kan gøre noget, siger butikschefen og fortsætter:

- Vi har også lige sendt vores katalog ud, og der er en hel side om det i kataloget, så jeg tror, at det nok skal give noget. 

En ny skoletaske koster gerne mellem 400-700 kroner. 

Læs også Folk donerede 10.000 kr. på et døgn til hjertesyge Knirke

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik