5½ års fængsel for hjemmerøveri

En 36-årig mand er i Østre Landsret blevet idømt fem og et halvt års fængsel for blandt andet hjemmerøveri mod Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen.

Foto: TV2/Lorry

Et groft hjemmerøveri i Vedbæk koster en færøsk mand fængsel i fem år.

Flere andre forbrydelser betyder, at den samlede straf lander på fem år og seks måneder bag tremmer. Det fastslog Østre Landsret i dag og stadfæstede dermed den dom, som Retten i Lyngby i september nåede frem til.

Den dømte har nægtet at stå bag hjemmerøveriet, men blev dømt på beviserne. Blandt andet blev de 2,5 a.

Hos færingen blev der desuden fundet en fugtig sort trøje og smillioner kroner, som hjemmerøveren tvang manden i huset til at udlevere, overført til den dømtes konto i Nordeorte bukser, der svarer til hjemmerøverens påklædning, ligesom videoovervågning og et klippekort dokumenterer, at han har foretaget rejsen til og fra Vedbæk Station den pågældende aften.

Hertil kommer, at politiet på en beslaglagt harddisk har fundet slettede dokumenter med oplysninger om det mandlige offer for hjemmerøveriet, og at to breve på harddisken svarer til dem, hjemmerøveren medbragte og tvang manden til at læse.

I byretten var selv mandens forsvarer, Anders Larsen, overvældet over de mange beviser.

- Det er jo nærmest absurd, at han skulle have efterladt så mange tydelige spor. Efter min mening bør det føre til, at retten overvejer, om det ikke er en anden, der står bag, sagde han før dommen i Lyngby.

Ud over hjemmerøveriet er den højtuddannede færing, der har en kandidatgrad i engelsk og datalogi, kendt skyldig i vidnetrusler.

Under retssagen i Lyngby kom det frem, at den dømte havde planlagt hjemmerøveriet gennem cirka otte måneder, før han 1. marts sidste år brød ind i villaen i Vedbæk ved at knuse en rude i terrassedøren med en sten.

Færingen var som en anden ninja-kriger klædt i sort, og bevæbnet med en pistol kommanderede han ægteparret i huset ned på gulvet. Herefter blev manden tvunget til at overføre de 2,5 millioner, inden den 36-årige forsvandt ud i mørket.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik