19-årige Magnus er nyudklækket student - og den yngste i byrådet

Den blot 19-årige politiker er ikke kun den yngste i Lyngby-Taarbæks kommunalbestyrelse. Han er den yngste politiker i kommunen nogensinde.

19 år, otte måneder og to nytårsdage og student fra sommeren 2017.

Sådan lyder alderen og - indtil nu - titlen på den konservative politiker Magnus Von Dreiager, der på torsdag træder ind i byrådssalen som medlem af kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk, når årets første møde i 2018 skal afholdes.

- Så har man kunnet se, at alt det hårde arbejde har båret frugt i sidste ende. Så det er dejligt, siger Magnus Von Dreiager til TV 2 Lorry. 

Borgmester vippet af pinden som yngste

Magnus er, måske ikke overraskende, det yngste medlem af kommunalbestyrelsen i kommunen. Den post har indtil nu været besat af den 38-årige konservative borgmester, Sofia Osmani.

Borgmesteren glæder sig dog over, at hun nu bliver frataget titlen som den yngste politiker i kommunalbestyrelsen.

- Jeg synes, at Magnus har været rigtig god til at have fokus på de unge. Også dem der går i gymnasiet stadigvæk. Men også de lidt yngre og de lidt ældre, siger borgmesteren, der anerkender, at de unges stemme ikke har fyldt så meget blandt politikerne i kommunen.

- Det er en målgruppe, som vi ikke har haft så meget fokus på, fordi der ikke har siddet nogen i kommunalbestyrelsen, som har repræsenteret dem her op til valget. Og det er rigtig vigtigt, at vi også får den målgruppe i tale, siger Sofia Osmani til TV 2 Lorry. 

Udfordret af én ting

Nu starter Magnus Von Dreiagers kommunalpolitiske eventyr. Men vejen dertil har ikke altid været nem.

Siden han sagde de første sammenhængende ord, har hans sprog været udfordret af en gennemtrængende stammen.

quote Jeg har altid stammet. Og tidligere meget mere, end jeg gør i dag

 Magnus Von Dreiager, Kons., Lyngby-Taarbæk

- Jeg har altid stammet. Og tidligere meget mere, end jeg gør i dag, siger Magnus Von Dreiager og tilføjer:

- Det har dog aldrig taget modet fra mig, og det gjorde det heller ikke under valgkampen, hvor jeg var på gaden hver dag for at snakke med borgerne.

Magnus havde ingen valgdebatter op i kommunalvalgkampen, men det skyldtes, at borgmesteren stod i spidsen for dem alle. Til gengæld holdt han foredrag for flere gymnasieklasser, "og det gør jeg glædeligt", lyder det. 

- Jeg har min teknik med vejrtrækninger og langsommere taletempo, hvilket har forbedret det meget i forhold til tidligere.

- Nogle har andre vilkår end andre, men så må man tage den derfra og kæmpe det hårdere, hvis det skal være. Det har jeg prøvet at gøre, fortæller Magnus.

Og det har han gjort med succes i Lyngby-Taarbæk, hvor 90 personlige stemmer sikrede ham en plads i kommunalbestyrelsen. 

Kender til det politiske

Selvom et nyt kapitel i kommunalbestyrelsen for Lyngby-Taarbæk starter for den 19-årige politiker, er miljøet i og omkring politik langt fra ukendt for Magnus Von Dreiager.

Han har i mange år været medlem af Konservativ Ungdom og har i de seneste år været formand for den lokale forening i Lyngby-Taarbæk. Derfor har han længe drømt om en politisk karriere på rådhuset.

quote Det er en spændende opgave og også noget, som jeg har tænkt på i flere år

 Magnus Von Dreiager, Kons., Lyngby-Taarbæk

- Det er en spændende opgave og også noget, som jeg har tænkt på i flere år. Det er en stor opgave, som jeg ser frem til, og så samtidig skulle tage noget ansvar på mine skuldre, siger den unge politiker, der forsat drømmer stort.

Indtil videre er det blevet til tre udvalgsposter, men den helt store drøm er måske at overtage hans kollegas fornemme titel som borgmester i kommunen.

- Nu tager vi et skridt ad gangen, og så må vi se, hvor tingene fører hen. Men det kunne da være spændende en dag, siger Magnus Von Dreiager med et smil.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

ole bjørstorp

Vraget borgmester kan skabe sensationen med nyt parti, vurderer kommentator

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere