14-årige Clara fra Lyngby: Danmarks næste tennishåb

14-årige Clara Tauson fra Kongens Lyngby vandt i weekenden hendes første seniorturnering nogensinde. Læs her lidt om, hvem det store tennistalent er.

Hun er stadig kun 14 år gammel, men det stoppede ikke Clara Tauson for at vinde sin første seniorturnering i weekenden. 

quote Inden jeg tog til Sverige, var det ikke en turnering, jeg overhovedet havde regnet med at vinde.

Clara Tauson, tennisspiller

Søndag slog hun nemlig den ti år ældre russer Ekaterina Yashina med cifrene 6-3, 6-2 i IFT-turneringen "ITF Stockholm 2", med en pengepræmie på 15.000 US-dollars. En bedrift der kun bliver mere imponerende af, at det blot var Clara Tausons tredje turnering på seniorplan.

- Jeg er meget glad. Selvfølgelig var det en stor oplevelse. Inden jeg tog til Sverige, var det ikke en turnering, jeg overhovedet havde regnet med at vinde, sagde Clara Tauson til BT efter weekendens sejr.

Sejren sender samtidig 14-årige Clara Tauson ind i top 750 på WTA-verdensranglisten. Samtidig ligger hun lige nu nummer 78 på ITF-verdensranglisten, som er niveauet lige under WTA, hvor blandt andet Caroline Wozniacki spiller.

Begyndte allerede som 6-årig

Clara Tauson er fra Kongens Lyngby og går, selvom hun bruger meget tid på tennis, stadigvæk i folkeskole på Bakkegårdsskolen i Gentofte, hvor hun er tilknyttet Eliteidrætsordningen. Hun begyndte at spille tennis allerede som 6-årig og spillede ind til sidste år i Gentofte Tennisklub, som hun blev dansk mester med i 2016.

quote Hun er kun 14 år, så der er stadig masser af arbejde, der skal laves, før målet er nået.

Kenneth Carlsen, tidligere professionel tennisspiller og træner for Clara Tauson

Herefter flyttede hun til HIK Tennis (Hellerup Idrætsklub red.), hvor hun nu spiller og trænes af blandt andet den tidligere tennisspilller  Kenneth Carlsen. Derudover fungerer hendes onkel, den tidligere professionelle tennisspiller Michael Tauson, også som klubchef og assisterende træner i klubben.

- Hun har potentialet til at klare den. Det har hun vist på juniortouren, men også i sine seniorturneringer har hun klaret det fantastisk godt. Men hun er kun 14 år, så der er stadig masser af arbejde, der skal laves, før målet er nået, siger Kenneth Carlsen til DR.

Første gang den unge Clara Tauson for alvor trådte frem på den danske tennisscene var i august 2016, hvor hun vandt danmarksmesterskabet. Det gjorde hun som blot 13-årig, hvilket gør hende til den yngste danmarksmester nogensinde. Ét år yngre end Caroline Wozniacki var, da hun vandt sin første DM-titel i 2004.

- Det er meget overvældende. Jeg havde ikke regnet med at komme ind og vinde den her kamp, fordi jeg tabte til hende sidst i en meget tæt kamp, så det er rigtig rart, sagde Clara Tauson dengang til TV 2 SPORT.

Siden da har hun også formået at vinde guld ved ungdoms-OL, hvor deltagerne er mellem 13 og 17 år gamle. Og hun blev i 2016 kåret som Årets Juniortennisspiller af Dansk Tennisforbund.

Har det okay med Wozniacki-sammenligning

Med både en DM-, OL-, og ITF-titel på CV'et er det svært for sportsinteresserede og medier ikke at sammenligne unge Clara Tauson med Caroline Wozniacki, som gennem ti år har været en del af verdenstoppen.

quote Jeg har det okay med det, selv om jeg og Wozniacki faktisk er meget forskellige spillertyper.

Clara Tauson, tennisspiller

Selvom det er store ord at få, så er det ikke en sammenligning, som det 14-årige stortalent tænker videre over.

- Jeg hører tit om den sammenligning. Jeg har det okay med det, selv om jeg og Wozniacki faktisk er meget forskellige spillertyper. Men hun er et forbillede for mig, fordi hun er dansker, fysisk og mental stærk og har været nummer et i verden. Men sammenligningen føler jeg ikke lægger et pres på mig. Det er bare stort at blive sammenlignet med Caroline, sagde Clara Tauson til Metroxpress i august.

Selvom meget af Clara Tausons tid går med en tennisketcher i hånden, og det går godt på banen, så regner hun stadigvæk med, at hun skal på gymnasiet efter sommeren.

- Efter sommerferien næste år overvejer jeg at skulle på netgymnasium, som Team Danmark tilrettelægger, siger Clara Tauson til BT.