Kom på dannelsesrejse i din ferie med Louisiana LIVE på Lorry

Der er bunker af erkendelser at hente i forårets og sommerens samtaler med begavede og vidende personligheder fra Hovedstadsområdet

Den unge, eksperimenterende og prisbelønnede forfatter Tine Høeg kan være et godt sted at starte, hvis man vil forstå, hvordan det er at være kvinde først i 30'erne. Hendes nye og anmelderroste roman Tour de Chambre inviterer os ind i en definerende tid i livet, hvor forfatteren selv har måttet erkende, at voksenliv ikke er noget, man får skænket. Det er noget, man selv må tage på sig.

quote Lige præcis kvinden i start-midt 30’erne. Det er et meget eksistensielt sted at stå

Tine Høeg, Forfatter

Louisiana LIVE på Lorry

Louisiana LIVE er kulturaftener i kunstmuseets koncertsal med aktuelle gæster og temaer.

 

Mens gæster har været begrænsede har Louisiana LIVE fortsat samtalerne online sammen med TV 2 lorry. 


Værterne på Louisiana LIVE på Lorry er Marc-Christoph Wagner og Anna Ingrisch.

 

Kamera og produktion: Klaus Elmer ©Louisiana Museum of Modern Art

C. L. DAVIDS FOND OG SAMLING støtter Louisiana LIVE

- At være voksen er at finde ud af, at det er en selv, der skal handle og ikke have en forventning om, at de vigtige beslutninger kommer udefra. Man skal turde træffe valg og tage konsekvenserne af det, siger Tine Høeg i en samtale med Louisiana LIVE på Lorry om at være kvinde, forfatter og besat af sprog.

 

10 samtaler med vitaminer i

Louisiana LIVE på Lorry er en aktuel samling på ti samtaler med begavede mennesker, der forstår at sætte vores samtid i perspektiv.

Tilsammen kan de berige din sommer med nye tanker, sammenhænge og forståelser for den tid, vi lever i og give inspiration til at handle på det. Læs artiklerne herunder og se samtalerne her

 

1. Per Stig Møller, forfatter, dr.phil.
Om sommeren 1945, hvor der blev kæmpet om danskernes sjæl og myten om modstand 

Per Stig Møller har netop udgivet en anmelderrost bog om begivenhederne og diskussionerne i sommeren 1945, hvor der blev kæmpet om historieskrivningen. Dilemmaerne om ansvar, etik, kompromisser, frihed og magt er aktuelle den dag i dag.

 

2 Marlene Wind, Professor, EU ekspert
Om  tidens pres på vores liberale frihedsværdier og truslen mod ægte demokrati i Europa

Fra Ungarn til Storbritannien vokser nationalismen, populismen og længslen efter den stærke leder. Hvis vores børn og børnebørn skal opleve ægte demokrati med privilegier som uafhængige domstole og frie medier, skal vi til at vågne op og passe på dem.

 

3. Christine Buhl Andersen, Formand, Ny Carlsbergfondet
Om kunstens og kulturens samfundsbetydning og ligeværd med andre erhverv

Kunst og kultur er ikke bare flødeskummet på den tunge samfundsbund, men en del af den samlede smagsoplevelse  Vi skal ikke tøjle kunsterne, men finde måder at understøtte de særlige mennesker, der lever for et højere formål og beriger os andre i processen. 

 

4. Steen Bocian, Perspektivredaktør, cheføkonom, Dagbladet Børsen
Om de udfordringer, der venter os, når vi skal tilpasse os livet efter corona

Vores måder at opføre os på vil være forandret efter corona, og det gælder også vores økonomiske liv. Gamle job forsvinder, nye skal opstå og vi skal finde ud af at producere og handle med hinanden på nye måder. Det bliver en tid med store forandringer og ledighed.

 

5. Anders Fogh Jensen, Filosof
Om den måde, epidemier tvinger samfund til at handle, hvis alle ikke skal dø

Den måde, vi har talt om og indrettet os på under coronakrisen har direkte tråde tilbage til pesten, der hærgede Europa i 1300-tallet. Fogh Jensens bog Epi-demos fra 2011 hjælper os til at forstå, hvad der sker med os, når frygt for smitte styrer samfundet.

 

6. Vincent F. Hendricks, Professor i filosofi
Om at tage magten tilbage over vores digitale liv og bruge vores opmærksomhed klogt

Alle derude kæmper om vores opmærksomhed, fordi der er penge i det. Kampen om vores opmærksomhed luller os ind i en forfængelig afhængighed af kliks, likes og delinger, der risikerer at fjerne fokus fra det væsentlige i vores liv og vores fælles fremtid.

 

7. Kirsten Thorup, Forfatter
Om litteraturen som samfundets kit, fordi den kan skabe indsigt i andre miljøer

Hvis vi laver en rangdeling af mennesker, hvor nogen er mere værd, og andre er mindre værd, kan det legalisere at behandle andre mennesker nøjagtigt som det passer en. I stedet skal vi interessere os for at forstå andres handlinger, oplevelser og motiver.

 

8. Henning Jensen, Skuespiller og forfatter
Om at leve et liv i dæmonernes skygge med psykisk sygdom som fast følgesvend

Den anerkendte og feterede skuespiller rammes som ung helt uventet af et sammenbrud og kommer  så langt ud med angst og depression, som man overhoved kan. Nu har han skrevet en ærlige bog om vanviddet - og om at leve videre med det sind, man nu har.

 

9. Pernille Stensgaard, Forfatter og journalist
Om landets ældste forlag Gyldendals 250 års lange balance mellem prestige og profit 

Gyldendal har gennem århundreder udgivet de allerstørste danske forfattere og digtere. Jubilæumsbogen fortæller en spændende historie, der tager fart, da Louisianas grundlægger, Knud W. Jensen, overtager forlaget og puster nyt liv i den gamle dame.

10. Tine Høeg, Forfatter
Om at finde sit eget sprog, om evnen til at lytte og nødvendigheden af at blive voksen

Den unge forfatter har skabt en helt ny fortælleform, hvor mellemrum har lige så stor betydning som ordene, og tegnsætningen er næsten fraværende. Hun er selv blevet forelsket af en sms med et enkelt ord i og siger, hun skriver sine romaner med munden.

Se samtalen med Tine Høeg øverst i artiklen.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik