Zoo: Elefant kastede rundt med dødfødt unge

København Zoo måtte fjerne dødfødt unge, fordi førerelefant begyndte at kaste rundt med den i frustration.

Det var svært for elefanterne i København Zoo at acceptere en dødfødt unge. Sådan lyder det fra dyrlæge Mads Bertelsen, efter at hunelefanten Surin for nylig gav fødsel til en død unge.

Det udviklede sig således ret voldsomt, da elefantflokken fik lov til at sige farvel til den døde unge umiddelbart efter fødslen.

- Alle kom hen og snusede. Ret hurtigt begyndte førerelefanten Kungrao dog at stå og skubbe, og hun blev mere og mere voldsom. Det er antagelig en slags frustration over, at kalven ikke responderer. Til sidst begyndte hun simpelthen at kaste rundt med døde unge, og vi var nødt til at fjerne den for at have en chance for at undersøge den, siger Mads Bertelsen.

Kungrao er matriarken i elefantflokken og var fødselshjælper, da den dødfødte unge kom til verden, oplyser København Zoo.

En efterfølgende obduktion af den dødfødte unge har vist, at det var en hanunge. Den havde ingen defekter, men vejede kun 55 kilo, hvilket er meget lidt for en elefantunge. København Zoo har foretaget flere prøver af den dødfødte, som nu skal undersøges nærmere.

Hunelefanten Surin, som fødte ungen, har det fysisk udmærket, men var i dagene efter fødslen tydeligt frustreret, lyder det fra København Zoo.

- Hun stod og havde en masse repetitiv adfærd. Hele hendes hormonsystem var klar til at tage mod en kalv, og så kom der ikke en kalv at tage sig af, og det er selvfølgelig en frustration. Det kommer typisk til udtryk i sådan nogle søgende bevægelser, hvor de står og svinger rundt, men det er allerede ved at klinge af, siger Mads Bertelsen.

Hun understreger, at Surin skal gøres drægtig igen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere