Zentropa udleverer omstridte Antichrist-bilag

Beskyldninger om misbrug af offentlige midler får nu filmselskabet Zentropa til at lægge alle bilag på bordet.

Foto: Lorry

Filmselskabet Zentropa gør Lars Løkke Rasmussen (V) kunsten efter og udleverer alle bilag fra produktionen af filmen "Antichrist".

Det skriver Det Danske Filminstitut (DFI) i en pressemeddelelse.

Læs også: Kulturminister til Ålen: Aflever.....

- DFI har i en e-mail dateret 20.10.2013 modtaget meddelelse om, at Zentropa nu, trods tidligere tilkendegivelser om et modsatte, giver fuld adgang til revision af filmen "Antichrist", herunder detaljerede kostrapporter og filmens bilag.

Sagen mod Zentropa begyndte, efter at avisen BT var kommet i besiddelse af et notat fra tidligere centrale medarbejdere på filmen, der har modtaget offentlige støttekroner.

I notatet kritiserede de Zentropa for blandt andet at have flyttet en række uvedkommende udgifter over i regnskabet for "Antichrist". Ifølge BT var det blandt andet dyre middage og udgifter til fiskegrej, der indgik i filmens regnskab frem for Zentropas eget.

Aalbæk: Der er ikke noget at komme efter

Notatet har fået DFI til at sætte en revision af bilagene i gang.

- Enhver producent skal kunne stå på mål for sit filmregnskab og skal kunne dokumentere, hvordan filmstøtten er anvendt, sagde Producentforeningens direktør, Klaus Hansen, lørdag.

Zentropas direktør, Peter Aalbæk Jensen, mener ikke, der er noget at komme efter.

- Hvis jeg havde dårlig samvittighed, så var det nok ikke den her måde, jeg ville gøre det på. Så ville jeg nok tidligt have afleveret et par fedtede bilag og håbet på, den gik, siger han i en e-mail ifølge DR Kultur.

I samme e-mail forlanger han DFI-direktør Henrik Bo Nielsens afgang, fordi han med en dyr revisionsundersøgelse "misbruger" offentlige midler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?