Yderligere to beskudt i Malmø

Skudepisoderne fortsætter i Malmø, hvor politiet opfordrer personer med indvandrerbaggrund til at være på vagt.

To indvandrerkvinder blev torsdag aften beskudt og såret af en ukendt gerningsmand i Malmøs Kroksbäck-bydel, oplyser svensk politi. Ifølge politiet blev de to kvinder beskudt gennem vinduet til den lejlighed, de befandt sig i.
Ifølge universitetshospitalet i Skåne er kvinderne ikke alvorligt såret.
Malmø har gennem det seneste år været udsat for op imod 15 skudepisoder, hvor ofrene havde indvandrerbaggrund. Politiet vil ikke udelukke, at der ligger racistiske motiver bag.
Ingen er blevet anholdt i forbindelse med skudepisoderne, men svensk politi har sat ekstra kræfter ind på at opklare dem.
Politiet betegner situationen i Malmø som foruroligende og understreger, at man har at gøre med en farlig eller nogle få farlige personer.
Politiet har rettet søgelyset mod grupper på den alleryderste højrefløj, skriver Kvällsposten.
- Det indgår som en del af efterforskningen. Men vi undersøger også bredere end det, siger Mats Lassén, der er leder af politiets specialenhed, på et pressemøde.
Politiet er ligeledes opmærksom på teorien om, at det kan dreje sig om en ny "lasermand" i stil med den mand, der - udstyret med et våben med lasersigte - gik målrettet efter indvandrere i Stockholm i begyndelsen af 1990'erne.
På pressemødet torsdag opfordrede politiet til forsigtighed, når man færdes ude i Malmø efter mørkets frembrud. Advarslen gælder især folk med indvandrerbaggrund.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik