Woody Allen planlægger film i København

København kan meget vel blive skueplads for Woody Allens næste film - hvis der kan skaffes penge til projektet

Den verdenskendte filminstruktør Woody Allen flirter i øjeblikket med ideen om at lade sin næste film udspille sig i København, skriver Politiken.
      Det fremgår af korrespondancen mellem filmens producent Per Holst og Københavns Kommune, som Politiken har fået aktindsigt i.
      - Der er en stor chance for, at det bliver til noget, men vi er først nødt til at skaffe penge til det, siger Per Holst fra Asta Film, der står for projektet, til Politiken.
      Han luftede for første gang idéen over for nogle af Woody Allens samarbejdspartnere under filmfestivalen Berlinalen i den tyske hovedstad i sidste måned. Siden har han haft kontakt til Woody Allen og dennes producer Letty Aronson.
      En endelig aftale vil imidlertid først kunne skrives under, når finansieringen er i hus, forklarer Per Holst.
      Af aktindsigten fremgår det, at filmen vil koste omkring 100 millioner kroner.
      Heraf vil de 75 millioner kunne dækkes af udenlandske investorer, hvilket efterlader en regning på 25 millioner til danske investorer, skriver Politiken.
      Derfor står og falder tilblivelsen af Woody Allens mulige filmprojekt i København med, at Københavns filmfond bliver en realitet, siger projektleder Ulrik Bolt Jørgensen til Politiken.
      Arbejdet med fonden er gået i stå, fordi der fortsat mangler fem millioner ud af de nødvendige 40 millioner kroner til filmfondens budget.
      19. marts mødes Københavns kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) med erhvervsminister Ole Sohn (SF) for at diskutere filmfondens fremtid.
      - Det er jo fantastisk, at en så stor filminstruktør som Woody Allen også synes, at København er en interessant by, siger Pia Allerslev til Politiken og fortsætter:
      - Det bekræfter jo kun, hvad jeg og mange andre mener, nemlig at det vil være fornuftigt at få etableret en regional filmfond, så kan være med til at trække den slags film til landet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere