Winding Refns film skal konkurrere i Cannes

"Only God Forgives" skal i kamp om Guldpalmen i Cannes i maj.

Foto: Lorry

Instruktøren Nicolas Winding Refns film "Only God Forgives" med Ryan Gosling i hovedrollen er udtaget til hovedkonkurrencen om Guldpalmen i Cannes, oplyser festivalen på Twitter.

Filmen beskrives som en eksplosiv fortælling om thai-boksning og hævn og retfærdighed i Bangkoks kriminelle underverden.

Det er tredje år i træk, at en dansk film er udtaget til hovedkonkurrence i Cannes. Det er aldrig sket før.

I 2012 var Thomas Vinterberg inviteret med "Jagten", og i 2011 deltog Lars Von Trier med "Melancholia".

Festivalen meddelte tirsdag, at Gudmundur Arnar Gudmundssons dansk-islandske kortfilm "Hvalfjord" er udtaget til hovedkonkurrence, og en hollandsk-dansk koproduceret spillefilm, "Borgman", er også med i hovedkonkurrencen.

Henrik Bo Nielsen, direktør på det Danske Filminstitut er stolt på dansk films vegne:

- Tillykke til Nicolas Winding Refn, Lene Børglum og filmholdene på de tre film, der er inviteret. Det er overvældende, at verdens mest respekterede festival viser så stor en interesse for det, der sker i dansk film i disse år, siger han i en pressemeddelelse. Vi kan være yderst stolte over vores danske filmfolk.

Refn har vundet før

Det bliver Refns anden deltagelse i Cannes, efter at han i 2011 debuterede på den franske festival med filmen "Drive". Dengang vandt han prisen for bedste instruktør og filmen opnåede efterfølgende stor international succes.

"Drive" havde ligeledes Ryan Gosling i hovedrollen.

Den australske instruktør Baz Luhrmann's film "The Great Gatsby" åbner festivalen med Leonardo DiCaprio i hovedrollen som Jay Gatsby. Filmen bliver vist i 3D.

I hovedkonkurrencen deltager også internationale stjerneinstruktører som Roman Polanski med "Le Venus a la Fourrure", Steven Soderbergh med "Behind the Candelabra" og Alexander Payne med "Nebraska".

Festivalen finder sted fra 15. til 26. maj. Det er 66. gang, at festivalen afholdes, og det er den amerikanske instruktør Steven Spielberg, der er formand for juryen i hovedkonkurrencen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?