Weekendguide: Nazi-effekter, chokoladefestival og bevægelige skulpturer

Prøv alverdens chokolade på chokoladefestival, lær om elbilens historie eller bevæg jer som skulpturere i Lorryland den kommende weekend.

I kan endelig komme ud og nyde de første toner af forårets melodier, i takt med at februar bliver til marts. Vi har fundet fem fede og finurlige oplevelser, sammen med Børn i Byen, som nok skal give jer en sjov og hyggelig forårsweekend. 

Chokoladefestival 2020 – En weekend i chokoladens verde

Den kommende weekend står i chokoladens tegn. Foto: Chokoladeselskabet
Den kommende weekend står i chokoladens tegn. Foto: Chokoladeselskabet

Kan du lide chokolade? Selvfølgelig kan du det! Vi har den perfekte festival til hele familien, hvor I kan få lidt til den søde tand.

I weekenden afholder Chokoladeselskabet deres årlige festival, Chokoladefestival. Her kan I komme rundt til de mange forskellige stande, hvor I kan kigge, smage og købe alskens dejlig og lækker chokolade.

I kan også opleve foredrag, et demokøkken og en chokoladeworkshop. Inkluderet i billetten er 6 smagspoletter, så I har rig mulighed for at få smagt på de mange lækkerier! Børn under 6 år kommer gratis ind, så hele familien er mere end velkomne.

Hvor og hvornår

Tap1 Amager, Raffinaderivej 10, 2300 København S. Lørdag den 29. februar og søndag den 1. marts, begge dage fra 10-17. Entre for en voksen koster 140 kroner. Entre for børn er på 90 kroner. 

Læs mere her

 

Skulptur Moves – Bevæg dig sammen med de mange skulpturer

Kom i bevægelse på Glyptoteket. Foto: Frida Gregersen/Glyptoteket.
Kom i bevægelse på Glyptoteket. Foto: Frida Gregersen/Glyptoteket.

På Glyptoteket er de mange skulpturere lavet af hård sten, størknet gips eller bronze. Men i den kommende weekend er de fulde af bevægelse!

Det er en perfekt omvisning for børn, der kan opleve kunstens verden på en ny og kreativ måde. På omvisning går I rundt og kigger på de forskellige figurer, og så skal I selv prøve at efterligne de mange statuer. Samtidig lærer I også, hvorfor de forskellige figurer står som de gør. For hvad betyder en bøjet ryg med spændte muskler?

Det og meget mere kan I lære om, nu på søndag. Omvisningen er gratis, når entre er betalt. Billetterne skal afhentes i billetsalget på dagen.

Hvor og hvornår

Glyptoteket, Dantes Plads 7, 1556 København V. Søndag den 1. marts, fra klokken 11-11:30. Omvisningen er gratis, når entre til museet er betalt. Entre for en voksen er på 115 kroner. Entre for børn og unge under 27 år er på 85 kroner.  

Læs mere her 

 

Elbilerne kommer – Lær om elbilens historie på Danmarks Tekniske Museum

I kan komme helt tæt på deres udstillede elbiler. Foto: Danmarks Tekniske Museum
I kan komme helt tæt på deres udstillede elbiler. Foto: Danmarks Tekniske Museum

Oplev elbilens historie, når Danmarks Tekniske Museum åbner dørene op for deres udstilling ”Elbiler på vej – og det har de været længe”.

Her kan I komme ind og lære om de helt tidlige elbiler. Blandt andet kan i se den legendariske Ellert, som var et kæmpe fænomen i Danmark i 90’erne. I kan også se en Hope Whisper, som kørte galt under præsentationen i Forum i 1983.

Danmarks Tekniske Museum har selvfølgelig også en lang række andre udstillinger I kan opleve, og den kommende weekend er naturligvis en perfekt chance for at se det hele.

Hvor og hvornår

Danmarks Tekniske Museum, Fabriksvej 25, 3000 Helsingør. Lørdag den 29. februar og søndag den 1. marts, begge dage fra klokken 10-17. Entre koster 95 kroner for en voksen. For børn under 18 år er det gratis.

Læs mere her 

 

Besøg på Egholm Museum – Oplev historiske effekter fra 2. Verdenskrig

Kom en tur tilbage til 2. Verdenskrig og modstandsbevægelsen. Foto: Egholm Museum.
Kom en tur tilbage til 2. Verdenskrig og modstandsbevægelsen. Foto: Egholm Museum.

Nu på søndag åbner Egholm Museum i Lejre igen op for dørene for deres store udstilling.

Her kan I komme ind og opleve de mange, utrolige effekter, blandt andet fra 2. Verdenskrig. Egholm Museum har en af Danmarks største samlinger af artefakter fra 2. Verdenskrig, hvor I kan opleve skydevåben, kampvogne og andet udstyr fra de gamle dage. I kan for eksempel komme helt tæt på den store, sorte Mercedes, som var ejet af den tyske officer, Reinhard Heydrich.

I kan også opleve udstillingen omkring modstandsbevægelsen. Her kan i se rationeringsmærker og nedkastningscontainere med våben og sprængstof. Udstillingen er naturligvis for hele familien, og er en perfekt mulighed for at I kan komme tæt på et stykke danmarkshistorie.

Hvor og hvornår

Egholm Museum, Trehøjevej 47, 4070 Kirke Hyllinge. Søndag den 1. marts, fra klokken 10-16. 100 kroner for en voksen. For børn er prisen på 50 kroner.

Læs mere her

 

Reproduction – Interaktiv kunst på Copenhagen Contemporary  

Tag en tur rundt på karusellen eller gå på opdagelse i den hullede terning. Foto: Attilio Maranzano/ Copenhagen Contemporary.
Tag en tur rundt på karusellen eller gå på opdagelse i den hullede terning. Foto: Attilio Maranzano/ Copenhagen Contemporary.

I foråret åbnede Copenhagen Contemporary dørene op for deres store udstilling, Reproduction, udført af den tysk-belgiske kunstner, Carsten Höller.

Temaet for udstillingen er reproduktion ud fra et kunstnerisk og videnskabeligt perspektiv. På udstillingen kan I blandt andet prøve at kravle igennem en ternings øjne. I kan også opleve langsomme karruseller og spejlkorridorer, der skal påvirke jeres sansninger.

Reproduction er en god, sjov og anderledes måde at opleve kunst på, og er samtidig den perfekte kunstudstilling for de yngste i familien. Her kan man aktivt lege og løbe rundt på udstillingen, samtidig med, at man får oplevet en spændende kunstudstilling.    

Hvor og hvornår

Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A, 1432 København K. Lørdag den 29. februar og søndag den 1. marts, begge dage fra kl 11-18. For voksne over 18 år er entre på 100 kroner. For børn under 18 er entre gratis.

Læs mere her 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

20_percent

playOplev i weekenden: Plant foråret frem

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere