Weekendguide: Betagende piruetter og glimtende pailletter

Her er fem bud på, hvad du kan lave i weekenden.

Interaktiv tagterrasse

Få udfordret de små grå igennem aktiv leg, når Experimentarium byder påskeferien velkommen med en ny og interaktiv oplevelse for hele familien. Den helt nye tagterrasse åbner med et bredt spænd af specielt udviklede legeredskaber, som alt sammen foregår i den forårsfriske luft. Blandt de intuitive aktiviteter kan I blandt andet tage virtual reality brillerne på og blive en afgørende del af et helt symfoniorkester. De sjove spil er åbne for vaks opmærksomhed og hurtige bevægelser i hele påsken, og helt indtil efterårsferien, så længe vejret er til det.

Experimentarium, Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup

Entre: Flere priser

Læs mere: Experimentarium

Rulleskøjtestævne i Smørum

Betagende piruetter og glimtende pailletter – det sporer typisk tankerne ind på kunstskøjteløb, men med hurtigt rullende gummihjul på bonede idrætsgulve, beskriver det i virkeligheden weekendens internationale stævne i Kunstrulleskøjteløb. Det er Smørum Hallen, som samler klubber fra hele landet, samt deltagere fra Frankrig og Tyskland, til to store dage med flotte shows og præcise solo løb. Det hele præsenteret med musik og smukke dragter og kjoler.

Smørum Hallen, Flodvej 62, 2765 Smørum

Entre: Gratis

Årets modeljernbane udstilling

Det er Danmarks største modeljernbane udstilling, som i denne weekend lægger skinner i både Køge Hallerne og Rishøj Hallen. Store og små fjernstyrede tog tilbagelægger utallige kilometer over lørdag og søndag, på mere end 20 modeljernbane anlæg. Anlæggene findes i mange forskellige former og typer, fra europæiske bjerglandskaber til amerikansk ørken. Udstillingens største anlæg folder sig ud på ikke mindre end 120 kvadratmeter. Det er et arrangement, der vil fascinere hele familien, selv hvis man ikke har været optaget af modeltog tidligere.

Køge Hallerne, Ved Stadion 2, 4600 Køge

Entre: Børn 45 kr. Voksne 90 kr.

Læs mere: Dansk Model Jernbane Union

Kejserindens påskeæg

Påskeæg kommer i mange afskygninger. De fleste vil i denne ferie sætte tænderne i dem støbt af chokolade, men på Christiansborg slot er der også mulighed for at beundre dem besat med juveler og emalje. Hele påskeferien inviteres alle børn og voksne til et kongeligt indblik i de sjældne og kostbare Fabergé-æg.

Der vil være mulighed for at dekorere sine egne æg i Fabergé værkstedet, besøge De Kongelig Stalde, eller få levende fortalt historien om Enkekejserinde Dagmar, der måtte flygte fra Rusland og i hastværket mistede sit eget Fabergé æg. Udstillingerne foregår flere steder på slottet og man kan frit vælge mellem at besøge dem alle eller bare en enkelt.

Christiansborg Slot, Prins Jørgens Gård 1, 1218 København 

Entre: Flere priser

Læs mere: Kejserindens påskeæg

International Cirkusdag

Cirkusmuseet i Hvidovre markere den 8. internationale Cirkusdag med gratis adgang og Cirkusleg i Cirkus Baldonis Manege. Her er der mulighed for at udfordre sin balancegang, jongleringsevner og akrobatiske sans med hjælp fra professionelle cirkusartister. Museet kan derudover præsentere Philipokus’ trylleshow kl. 13, og hele dagen vil der være kreative værksteder og skattejagt for børn. En sand familiebegivenhed, med lidt for en enhver cirkussmag.

Cirkusmuseet Hvidovre, Hovedporten 6, 2650 Hvidovre

Entre: Gratis

Læs mere: Cirkus Museet

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

def_thumb,50_percent

playGrønlands selvstændighed er både absolut nødvendig, men samtidig absolut umulig, siger forfatter Kim Leine

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere