Vurderet til 25.000: Guitar med Gasolin-medlemmernes autografer på auktion

En 15-årig dreng havde for år tilbage held til at få alle fire Gasolinmedlemmerne til at signere sin guitar.

Egentlig var det bare en 15-årig drengs guitar. Men tilbage i 1992 eller 1993 (han husker det ikke helt klart) fik han alle fire Gasolin-medlemmer til at sætte deres autograf på den røde Cort-guitar.  Og nu hvor Kim Larsen har sunget sit sidste vers, så er guitaren pludselig blevet så meget værd, at den kommer på auktion - til en vurderingssum på 25.000 kroner.

Medlemmerne af Gasolin fotograferet ved premieren på filmen om det kendte band.
Medlemmerne af Gasolin fotograferet ved premieren på filmen om det kendte band.
Foto: Jens Nørgaard Larsen - Ritzau Scanpix

Det er Lauritz.com, der har guitaren på auktion, og man kan byde indtil 8. november. Sælgeren af guitaren er anononym - men fortæller i følge Lauritz.com følgende historie om det røde trofæ:

Kim Larsens autograf var den første

-Kim Larsens autograf fik jeg ude i køkkenet efter hans koncert på værtshuset Pepino, på Sct. Hans Plads. Det har været i efteråret 1992 eller foråret 1993, da det var i perioden efter de aflyste koncerter i forbindelse med “Wisdom is Sexy”. Da jeg kom hjem skrev jeg et brev til Franz og spurgte om jeg måtte få hans autograf, når han havde spillet med Christianshavns Bluesband i Hillerød. Få dage senere ringede han til mig. Jeg var 15 år og boede stadig hjemme og kan stadig huske min far råbe op til mig på værelset, at Franz Beckerlee var i telefonen. Det var stort. Franz sagde: “Så svært behøver det sgu ikke at være” og inviterede mig til at komme hjem til ham på Christianshavn i stedet, da han ikke spillede med det band mere.

Undskyld, Wili, Søren og Franz. Men det er jo nok den her autograf, der vækker mest opmærksomhed.
Undskyld, Wili, Søren og Franz. Men det er jo nok den her autograf, der vækker mest opmærksomhed.

Franz Beckerlee ringede så til Wili Jønsson, der sagde, at den unge mand var velkommen.

Venlige Wili i morgenkåbe

 

-Wili sad midt i morgenmaden i sin morgenkåbe med hele familien, men var ligeså sød og imødekommende som Franz. “Du kan da ligeså godt tage ud til Søren, nu du er i gang. Jeg ringer lige til ham”, sagde han og 20 minutter senere stod jeg i en kolonihave hos Søren Berlev med alle fire autografer på min guitar, fortæller sælgeren.

Guitaren er af mærket Cort. Den er elektrisk, rødlakeret og har gribebræt i ahorn. Den har de sidste otte år hængt udstillet på Brundbys Rockhotel - så nogle har måske set den der.

Og for at undgå misforståelser, så understreger Lauritz.com, at Gasolin-medlemmerne ikke selv har brugt guitaren - det er udelukkende deres autografer, der gør den interessant.

Som bekendt mistede Danmark nationalskjalden Kim Larsen 30. september, og den folkekære musiker blev derefter mindet med en række store arrangementer flere steder i landet. De tre andre Gasolin-medlemmer lever i bedste velgående - men det kommer aldrig mere til at ske, at de alle fire sætter deres navn samme sted igen.

Videoen her er fra mindeoptoget for Kim Larsen.

30.000 mennesker var mødt op for at hylde og mindes Kim Larsen

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

20_percent

playOplev i weekenden: Plant foråret frem

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Sommeren for festivalerne er usikker – Roskilde forventer 'mellem 20 og 25 procent aflysninger'

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere