Von Trier er afhørt efter naziudtalelser

Lars von Trier er blevet afhørt af dansk politi, da han med naziudtalelser muligvis har overtrådt fransk lov.

Arkiv foto Foto: TV 2 Lorry

Filminstruktøren Lars von Trier er blevet afhørt af dansk politi efter sine naziudtalelser under dette års filmfestival i Cannes. Det oplyser han selv i en pressemeddelelse.

Nordsjællands Politi har afhørt filminstruktøren på vegne af anklagemyndigheden i Grasse i Frankrig, der i august sigtede ham for muligvis at have overtrådt fransk lovs forbud mod forherligelse af krigsforbrydelser.

På et pressemøde i maj under filmfestivalen i Cannes sagde Lars von Trier blandt andet, at han forstod Hitler, selvom han gjorde nogle ting, som var helt forkerte.
- Jeg ville virkelig gerne være jøde, og så fandt jeg ud af, at jeg i virkeligheden var nazi, fordi min familie var tysk, hvilket også gav mig en vis tilfredsstillelse, sagde han på pressemødet.

Han siger onsdag følgende i en pressemeddelelse:
- På baggrund af denne alvorlige sigtelse må jeg forstå, at jeg ikke ejer evnen til at udtrykke mig utvetydigt. Jeg har derfor besluttet, at jeg fra i dag afholder mig fra enhver offentlig udtalelse, siger han.
- Jeg vil fra nu af koncentrere mig om mine film, slutter von Trier.

Hos Nordsjællands Politi bekræfter efterforskningschef, politiinspektør Karl Erik Agerbo, at man efterforsker en sag mod Lars von Trier.
- Jeg kan bekræfte, at det er os, der sidder med sagen, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik