Voldsomme oversvømmelser undersøges

Køge Kommune vil nu have klarlagt muligheden for at afhjælpe de utallige oversvømmelser i både Ølby- og Boholte-området.

Teknik- og miljøudvalget har bevilget 500.000 kroner til en grundig analyse af, hvordan to vejområder kan slippe tørskoede gennem oversvømmelser som følge af klimaforandringer.
Forvaltningen har sammen med Energiforsyningen udpeget to vigtige vandløbsområder, som har skabt både trafikale gener og gener og skader i nærliggende beboelsesområder.
Det ene område er Ellebækken Nord, som afvander Ølby, transportcentret og Rishøjområdet, og ved kraftige regnskyl har været årsag til, at Værftsvej er blevet lukket ved Københavnsvej på grund af høj vandstand.
Det andet område gælder Ellebækken Syd, der afvander Åshøj, Svansbjerg, Hastrup og Boholteområdet og utallige gange har forårsaget oversvømmelser ved især Marksvinget. Oversvømmelserne her har givet trafikale problemer, så også busserne har måttet omlægge deres ruter. Endnu værre har en række ejendomme fået ødelagt kælderinventar og gulve i stueplan. Forvaltningen vurderer, at de grundige analyser bliver afsæt for konkrete afhjælpningsmetoder, som indarbejdes i de kommende års investeringsoversigter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere