Voldsomme oversvømmelser undersøges

Køge Kommune vil nu have klarlagt muligheden for at afhjælpe de utallige oversvømmelser i både Ølby- og Boholte-området.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

Teknik- og miljøudvalget har bevilget 500.000 kroner til en grundig analyse af, hvordan to vejområder kan slippe tørskoede gennem oversvømmelser som følge af klimaforandringer.
Forvaltningen har sammen med Energiforsyningen udpeget to vigtige vandløbsområder, som har skabt både trafikale gener og gener og skader i nærliggende beboelsesområder.
Det ene område er Ellebækken Nord, som afvander Ølby, transportcentret og Rishøjområdet, og ved kraftige regnskyl har været årsag til, at Værftsvej er blevet lukket ved Københavnsvej på grund af høj vandstand.
Det andet område gælder Ellebækken Syd, der afvander Åshøj, Svansbjerg, Hastrup og Boholteområdet og utallige gange har forårsaget oversvømmelser ved især Marksvinget. Oversvømmelserne her har givet trafikale problemer, så også busserne har måttet omlægge deres ruter. Endnu værre har en række ejendomme fået ødelagt kælderinventar og gulve i stueplan. Forvaltningen vurderer, at de grundige analyser bliver afsæt for konkrete afhjælpningsmetoder, som indarbejdes i de kommende års investeringsoversigter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik