De ældre rammes igen: Besøgsforbud på plejehjem

Styrelsen for Patientsikkerhed har givet 17 hovedstadskommuner øjeblikkeligt påbud om at indføre restriktioner på plejehjemsbesøg.

17 kommuner i hovedstadsområdet er i fuld gang med at finde forårets plakater om besøgsrestriktioner på plejehjemmene frem. For Styrelsen for Patientsikkerhed gav dem sent fredag eftermiddag påbud om omgående at genindføre restriktionerne.

De 17 kommuner, der nu rammes af delvise besøgsforbud er: Albertslund,  Ballerup, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre. Høje-Taastrup. Ishøj, København. Lyngby-Taarbæk, Rødovre. Tårnby.  og Vallensbæk.

Meldingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed kom sent fredag eftermiddag, og det indebærer, at kun den nærmeste pårørende må komme ind på plejehjemmet for at besøge den ældre med mindre, der er tale om kritisk sygdom.

Alle andre besøg skal foregå udendørs.

Sådan skal besøg foregå: 

Gladsaxe Kommune var en af dem, der skulle reagere hurtigt og skriver nu på deres hjemmeside:

- Styrelsen for Patientsikkerhed har meddelt, at besøgsreglerne i alle vores plejeboliger og midlertidige pladser er skærpet så det kun er den nærmeste pårørende, som må besøge vores borgere i boligen. Alle andre besøg skal foregå udendørs.

Borgmester: Glædeligt med besøg af nærmeste pårørende

Gladsaxes borgmester, Trine Græse (S), oplyser til TV 2 Lorry, at kommunen telefonisk fik besked om påbuddet lidt efter klokken 15, fredag eftermiddag.

quote Vi gør alt, hvad vi kan for at passe på vores ældre i plejeboligerne.

Trine Græse, borgmester, Gladsaxe.

- Og så går vi selvfølgelig i gang med at gøre, det der skal gøres. For vi gør alt, hvad vi kan for at passe på vores ældre i plejeboligerne. Det glædelige denne gang er, at vores borgere trods alt må få besøg af den nærmeste pårørende inde i boligen, og at det fortsat også er muligt også at at få besøg af andre udendørs. For det var hårdt for mange, da de i flere måneder slet ikke måtte få besøg af deres kære, lyder det fra borgmesteren.

Rødovre Kommune er også blandt de berørte kommuner. De skriver på deres hjemmeside:

- Kommunalbestyrelsen har i dag, som følge af påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, indført midlertidige restriktioner mod besøgendes adgang til plejehjem mv. Restriktionerne gælder foreløbigt frem til den 1. oktober 2020.

Og det betyder ifølge Rødovre Kommune, at besøg på plejehjem i udgangspunktet skal foregå udendørs.

Indendørs besøg kun i "kritiske situationer" 

Rødovre Kommunen understreger, at besøg indendørs kan kun ske, hvis der er tale om en kritisk situation, eller hvis den besøgende er beboerens nærmeste pårørende.

- Vi er nødt til at gøre en særlig indsats for sammen at passe ekstra godt på vores ældre og mest sårbare borgere, da det kan have store konsekvenser for dem at blive smittet med corona, hedder det på kommunens hjemmeside.

Også Københavns Kommune er berørt. Og her siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF)

- Vi har de seneste uger desværre kunnet se, hvordan antallet af smittetilfælde i vores og andre hovedstadskommuner er steget markant i befolkningen. Det har fået myndighederne til at sætte nye restriktioner i værk, som skal være med til at beskytte de mest sårbare borgere – det er blandt andre de ældre på plejehjem – mod corona, og dem efterlever vi naturligvis.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

80_percent

playRegion H. efter generalprøve på massevaccination: "Det er gået over al forventning"

20210113-133856-L-1920x1280we

Stort forsøg: 5.000 borgere stress-tester vaccine-kapaciteten i dag

20200608-112527-L-1920x1248we

playKøbenhavnske sportsklubber skal kunne bruge p-pladser og udearealer som træningsfaciliteter

20200314-161223-3-1920x1280we

Danske sommerhusejere protesterer mod indrejseforbud til Sverige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere