Voldsmand forsøgte sig med flere kvinder

Politiet mener, at en brutal voldsmand antastede flere kvinder i København, og ønsker hjælp til at finde ham.

En 22-årig kvinde, der natten til fredag blev overfaldet i det indre København, er så småt begyndt at kunne huske, hvad der skete forud for det brutale overfald, og politiet mener, at overfaldsmanden har forsøgt at antaste andre kvinder samme nat.

Kvinden var på vej fra Amagertorv i retning mod Gråbrødre Torv.

- I Niels Hemmingsens Gade bliver hun antastet af en mand, der lægger armen om hende og taler til hende på meget gebrokkent engelsk, fortæller politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi.

Tilnærmelserne gør kvinden bange, og hun begynder at græde, hvilket får manden til at give hende et knytnæveslag i ansigtet.

- Så husker hun ikke mere, men sporene tyder på, at han derefter har smidt hende over muren til kirkegården ved Helligåndskirken og udsat hende for stump vold, siger Steffen Th. Steffensen.

På kirkegården trak manden kvindens shorts, nylonstrømper og trusser af, formentlig for at voldtage hende.

- Men han har måske troet, at han havde slået hende ihjel. Hun var besvimet og blødte voldsomt, siger politikommissæren.
Efter overfaldet tog manden hendes bukser, taske og jakke med sig og smed tingene i den nærliggende Valkendorfsgade - efter først at have taget omkring 500 kroner fra hendes pung.

Den stærkt forslåede og nedkølede kvinde, som er au pair pige fra Schweiz, blev fundet på kirkegården tidligt fredag morgen. Hun er i bedring, men er meget forslået og ligger stadig i halskrave.

- Det er næppe første gang, at han den aften har forsøgt at antaste kvinder, siger Steffen Th. Steffensen.

Københavns Politi vil derfor meget gerne høre fra især kvinder, der er blevet antastet, eller andre, der har bemærket manden på Strøget eller de omkringliggende gader mellem klokken cirka 02 og 04.30 natten til fredag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

s-tog

Kvinde frifindes for vold - sprøjtede vand på ansatte i DSB

arbejdsulykke ny ellebjerg

Mand mister livet i arbejdsulykke ved metrobyggeplads

Fartkontrol

Leasingselskab taber kamp om Porsche efter høj fart

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere