VM-chef: Det er vildere end mine drømme

Den danske VM-chef Jesper Worre er stolt og taknemmelig efter et perfekt VM med over en halv million tilskuere

250.000 mennesker heppede langs ruten, da eliten sloges om VM-medaljer søndag, og i alt har over en halv million mennesker været ude til cykelløb i løbet af ugen.
Håbet og drømmene var 400.000 mennesker i alt og 150.000 søndag. Dermed overgik virkeligheden drømmene hos VM-chef Jesper Worre, der træt og stolt puster ud ovenpå et perfekt VM.
- Det har i sandhed overgået min vildeste fantasi. Vi meldte ud, at vi håbede på 150.000 mennesker søndag, havde jeg sagt 200.000, havde det lydt helt vanvittigt, for folk skal jo også kunne komme til og fra med tog.
- Og så kommer der en kvart million, og måske er det tal endda lavt sat, nogle skyder på det dobbelte.
- Det kan kun lade sig gøre, fordi myndighederne har styret det perfekt, og fordi DSB og andre har fået transporten hertil til at spille. Det hele er gået op i en højere enhed, siger Jesper Worre.
Flere gange i løbet af hvert af sine svar bliver Danmarks Cykle Unions direktør afbrudt af folk, der vil lykønske ham med et fantastisk VM. Og han siger tak på adskillige sprog, inden han færdiggør sine sætninger på dansk.
- Jeg er super stolt af det, vi har leveret. 700 frivillige har knoklet som heste i lang tid, og de har løst store og små og pludselige nye opgaver perfekt hele vejen igennem. Uden de frivillige var det her ikke muligt, siger Jesper Worre.
Han indrømmer, at han er træt.
- Men allermest er jeg glad og stolt. Vi har flyttet VM op på et nyt niveau ved at vise, at det kan lade sig gøre at afvikle VM med stor succes midt i en hovedstad.
At danskerne er vilde med at se cykelløb kommer ikke som nogen overraskelse.
- Det ved vi jo fra Post Danmark Rundt. Alligevel må jeg indrømme, at det kommer bag på mig, at vi runder en halv million. Det er vildt, siger Jesper Worre.