Visitationszone gav skarpladt pistol i Skovlunde

En rutinekontrol i visitationszonen i Skovlunde gav en skarpladt pistol i bilen hos en 39-årig mand.

Foto: Lorry

Kort før klokken seks torsdag morgen blev en 39-årig mand fra Køge viftet ind til siden rent rutinemæssigt af en patrulje fra Københavns Vestegns Politi i visitationszonen i Skovlunde.

Ved nærmere eftersyn fandt politiet en skarpladt pistol i bilen, men det er formentlig ikke banderelateret, oplyser politiet.

- De standser en bil rent rutinemæssigt, og føreren er i besiddelse af en skarpladt ni millimeter pistol. Han bliver selvfølgelig anholdt på udramatisk vis, siger vagtchef Leif Bonde til Ritzau.

Selvom visitationszonen er oprettet på grund af bandekonflikten, så regner politiet ikke med, at manden og den skarpladte pistol kan relateres til bandekonflikten.

- Han færdes lidt i randen af bandemiljøet i Køge, men vi betegner ham ikke som en del af miljøet, og han er ikke særlig kendt i kriminalregistret, fortæller vagtchefen.

Den 39-årige blev taget med til politigården i Albertslund, og han skal senere fremstilles i et grundlovsforhør i Glostrup Ret torsdag, hvor politiet vil kræve ham varetægtsfængslet.

En visitationszone betyder, at betjente kan undersøge alle i området for våben uden at have konkret mistanke, som ellers er betingelsen for en visitation.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik