Virum-drab: Heidi kæmpede med morderen

Obduktionen af den myrdede viceskoleinspektør Heidi Abildskov viser, at hun var i kamp med morderen.

Foto: TV2/Lorry

Viceskoleinspektør Heidi Abildskov, der blev fundet knivdræbt i Virum fredag morgen, har formentlig kæmpet med sin morder umiddelbart, før hun blev myrdet.

Det konkluderer politiet på baggrund af en obduktion, som retsmedicinere foretog mandag.

- Ved obduktionen er det konstateret, at den dræbte blevet tildelt adskillige knivstik, men det er også konstateret, at hun pådrog sig afværgelæsioner på underarmene, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen, Nordsjællands politi, til Ritzau.

- Vi kan ikke udelukke, at gerningsmanden også kan være kommet til skade under kampen.

- Han har måske fået snitsår eller skrammer, og derfor er vi meget interesseret i at høre fra folk, der har set nogen, der er kommet til skade og har gået og trykket sig, siger Henning Svendsen.

Obduktionen har ikke afsløret tegn på, at Heidi Abildskov har været udsat for en seksuel forbrydelse.

Ifølge politiet er kampen og drabet sket inde i villaen i køkken-alrummet. Heidi Abildskov blev fundet død på terrassen, og ifølge politiet er hun enten blevet slæbt derud af gerningsmanden, eller også har hun selv kæmpet sig derud, inden hun er faldet om.

I forbindelse med obduktionen har retsmedicinerne også ledt efter dna fra gerningsmanden. Om det er lykkedes, vides endnu ikke.

- Så langt er vi ikke endnu, men vi håber, at gerningsmanden har efterladt sig noget materiale, som vi kan bruge til en dna-undersøgelse, siger Henning Svendsen.

Politiet har forgæves fortsat eftersøgningen efter gerningsvåbnet.

- Vi har i dag tømt kloaksystemet derude, og vi har klippet nogle tætte buske ned for at se, om der gemte sig noget. Men vi fortsætter eftersøgningen i morgen, siger Henning Svendsen.

Politiets undersøgelser på gerningsstedet har ikke afsløret tegn på, at gerningsmanden er trængt ind i huset for at stjæle.

- Der er ikke brudt noget op, og der er heller ikke foretaget en gennemrodning, som man normalt ser ved indbrud. Men det kan jo skyldes, at han er flygtet efter kampen.

Politiet er fortsat i gang med at gennemse overvågningsbilleder fra natbusser og S-tog i nærheden.

- Det er rigtig meget materiale, vi skal igennem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik