Virksomheder skriger på arbejdskraft: Det vil politikerne gøre

Virksomhederne i Region Hovedstaden mangler over 7.000 medarbejdere. Og det koster samfundet milliarder af kroner hver eneste måned. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri. I forbindelse med Folketingets åbning har vi spurgt fire politikere, hvad de vil gøre.

Virksomheder i Region Hovedstaden skriger efter arbejdskraft. Faktisk har der ifølge Dansk Industri (DI) aldrig været så mange i beskæftigelse i Danmark - men samtidig flyder jobportalerne over med ledige stillinger.

Hvis hovedstadens virksomheder kunne få kvalificeret arbejdskraft, ville de kunne ansætte over 7000 medarbejdere lige nu. Problemet er bare, at der ikke er kvalificeret arbejdskraft til de mange ledige stillinger. 

Ifølge DI’s analyse kan det samfundsmæssige tab opgøres til mere end syv milliarder kroner om året alene i Region Hovedstaden. Og derfor skal der handles nu, mener vicedirektør Steen Nielsen, der er arbejdsmarkedspolitisk chef i DI.

- Reelt er der så stor mangel på arbejdskraft, at virksomhederne må sige nej til ordrer, og det rammer også deres vækst og produktivitet, fortæller Steen Nielsen til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Derfor kræver det politisk handling, der skaffer mere arbejdskraft med det samme. 

Det mener politikerne

I forbindelse med Folketingets åbning har vi derfor spurgt Mette Abildgaard (C), Henrik Møller (S), Rune Lund (Ø) og Hans Andersen (V), hvad de vil gøre for at sikre, at hovedstaden får den manglende arbejdskraft.

Hans Andersen mener:

Henrik Møller mener:

Rune Lund mener:

Mette Abildgaard mener:

Da Folketinget i dag åbnede, inviterede vi fire politikere til debat om manglen på arbejdskraft