Virksomhed bag PH-lamper er igen på danske hænder

Kapitalfonden Polaris køber Louis Poulsen Lighting tilbage efter flere år med italiensk ejerskab.

Virksomheden bag et af de største danske designikoner, PH-lampen, Louis Poulsen Lighting er tilbage på danske hænder.

Kapitalfonden Polaris Private Equity køber Louis Poulsen tilbage af den italienske koncern Targetti Sankey, oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

- Vi er glade for, at vi i Polaris får en kapitalstærk ejer, som kender vores forretning indgående og kan give Louis Poulsen de bedste vilkår for at fokusere på fortsat udvikling af virksomheden og vores unikke produkter.

Det siger Søren Schøllhammer, vice president i Louis Poulsen.

- Vi har skabt en stærkere virksomhed i de senere år gennem et målrettet arbejde med at effektivisere produktionen og løfte kvalitetsniveauet, og med Polaris om bord er vi nu klar til igen at sætte vækst på dagsordenen, tilføjer han.

Dermed køber Polaris altså den danske belysningsvirksomhed tilbage fra Targetti Sankey, som oprindeligt købte Louis Poulsen i 2007 af blandt andre Polaris. Prisen lød dengang på én milliard og 250 millioner.

Ingen af parterne vil oplyse købsprisen, men ifølge Børsens omtale af salget torsdag har Polaris betalt omkring 700 millioner kroner.

Louis Poulsens daglige ledelse fortsætter uændret, lyder det i pressemeddelelsen.

Hos Polaris ser partner Allan Bach Pedersen et stort potentiale i Louis Poulsen, som han kalder et enestående brand både i Danmark og internationalt.

- Virksomhedens unikke produkter og status som designikon er et stærkt udgangspunkt for yderligere vækst, og vi ser frem til at bidrage til udviklingen i de kommende år, hvor vi vil sikre, at Louis Poulsen får de rette rammer for at realisere virksomhedens betydelige potentialer, siger Allan Bach Pedersen.

Louis Poulsen beskæftiger i alt 450 medarbejdere. Hovedsædet er beliggende i København, mens de fleste af virksomhedens i alt 300 danske ansatte er ansat i produktionen i Vejen.

Louis Poulsen forventes i 2013 at nå en omsætning på cirka 675 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere