Vinterskader sprænger budgetterne

Når vinteren er omme, og vejene igen viser sort asfalt, melder et nyt problem sig i kommunernes vinterberedskab. Vinterskader som følge af frost og sne vil nemlig komme til at belaste de kommunale budgetter, skriver Frederiksborg Amts Avis, onsdag.

I Helsingør Kommune er der afsat fem millioner kroner i indeværende år til udbedring af vej- og fortovsskader, og de penge tør chefen for Park og Vej, Jesper Christensen, godt allerede nu love ikke rækker.
- Frost og sne er med til både at forskubbe fliser og danne revner i asfalten - revner som senere kan udvikle sig til store huller, så derfor må vi være forberedte på, at det bliver ekstra dyrt i år at udbedre skaderne efter vinteren, vurderer Jesper Christensen.
Helsingør Kommune har udover vejforbedrings-posten et årligt vinterberedskabs-budget på 9,5 millioner kroner, men det ventes også at blive overskredet betragteligt. Alene udgifterne til salt tynger budgettet. I januar i år er der blevet brugt 1100 tons salt - eller dobbelt så meget som samme måned sidste år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere