Vinterkoldt boligmarked giver gode tilbud

Vinteren betyder fald i udbuddet af boliger. Især i hovedstaden er der færre boliger til salg, men også mulighed for en god handel.

Især udbuddet af ejerlejligheder er faldet de sidste måneder. Foto: Jeppe Michael Jensen / Scanpix

Når vinteren kommer, er det ikke bare temperaturerne, der falder, det er også antallet af boliger, der bliver sat til salg. Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at udbuddet af villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse er faldet. 

Det er især i hovedstaden, der bliver sat færre boliger til salg. Sammenlignet med oktober, er der 3,6 pct. færre boliger på markedet. Vinteren køler boligmarket, men selvom udvalget er mindre for køberne, kan de måske få en bedre handel i hus.

- Det er historisk set en svær tid på året at sælge sin bolig, men det betyder også, at det er muligt at gøre en god handel, fordi priserne tager et dyk i december måned, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk.

 

Læs også Husejere i Storkøbenhavn skummer fløden ved salg

Få ejerlejligheder til salg

I Region Sjælland er det især ejerlejligheder, som mulige køberne må kigge langt efter. Der er udbuddet faldet med 5,4 pct. Men det er helt normalt, at der bliver sat færre boliger til salg om vinteren. 

- Det faldende udbud følger på klassisk vis den normale kurve for boligsalget set hen over året, så tallene for november ligger som en naturlig forlængelse af det fald, vi så i oktober måned, siger Birgit Daetz, Boligsiden.dk.

Læs også Regeringens nye plan: Det bliver dyrere at eje en lejlighed

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik