Vinstue får 19 år med byggerod

Hviids Vinstue sender et nødråb til Folketingets Transportudvalg. Direktøren mener ikke, at 19 år med byggerod og støjgener kan have sin rigtighed. Det skriver magasinet Dagens Byggeri.

Direktør Per Møller fra den kendte københavnske Hviids Vinstue har henvendt sig til Folketinget og peget på, at da man vedtog loven om erstatninger omkring byggeriet af MetroCityringen, "glemte man erhvervslivet, og fokuserede udelukkende på beboere".

- Vi tror ikke, udvalget er klar over, at vi på Kongens Nytorv, når Cityringen står færdig juli 2019, har været udsat for alvorligt byggerod og støjgener i 19 år. Først otte år med Metro nummer et, dernæst cirka to år med renovering af torvet, og sidst men ikke mindst, Cityringen med ni år, skriver Per Møller ifølge Dagens Byggeri.

Koster omsætning

Han slår samtidig fast, at støjgener er meget alvorlige for Hviids Vinstue og koster en nedgang i omsætningen på cirka 100.000 kroner pr. måned:

- I første fase fik vi den besked fra Ekspropriationskommisionen, at det var indenfor "tålegrænsen" - et mærkeligt begreb, som efterfølgende fik et "gummistempel" af Taksationskommisionen. Når der som her er tale om i alt 19 års rod og støj, mener vi, det tangerer undtagelsestilstand. Da man i første fase omlagde ledninger, funderede, og foretog arkæologiske udgravninger, afstedkom det et direkte tab på 1.245.000 kroner over en periode på 21 måneder. Det var et meget stort tab for en forretning som vores, og vi havde ikke kræfter til at gå i Landsretten mod Metroselskabets uudtømmelige advokatressourcer, skriver Per Møller videre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere