Ville røve pengeløs bank

Bankpersonale bortviste tumbet røver Han kommer ikke til at gå over i historien som en af landets kløgtigste røvere.

Arkiv Foto: TV 2 Lorry (Arkiv)

En mand forsøgte fredag eftermiddag at røve Nykredit Bank på Herlev Hovedgade i Herlev vest for København.

Men der er lige det, at der er tale om en pengeløs filial.

- Manden kom maskeret ind i banken og pegede over på kassen og sagde 'penge'. Den hånd han pegede med, stak han derpå ned i lommen og lod som om, han havde en pistol. Men bankpersonalet var kolde, og en af dem gik ud til manden og sagde: 'Kan du ikke læse, vi har ingen penge her'. Derpå vendte manden om og gik roligt ud af banken, fortæller vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi, Kim Madsen, til ekstrabladet.dk.

Mandens ikke videre professionelle røveriforsøg blev yderligere komisk af, at han havde gennemsigtige beskyttelsesbriller, som dem man kan købe for en ti'er som beskyttelse nytårsaften, på som en del af sin maskering.

Ud over det bemærkede personalet følgende om manden:

Muligvis udlænding, 165 centimeter høj, spinkel af bygning iført en sort trøje og en kasket og et tørklæde for munden som maskering.

- Der er overvågningskameraer i banken, så vi får et mere præcist signalement senere, men er der nogen, der ved noget i sagen, hører vi gerne fra dem.

Har du oplysninger om det kiksede røveriforsøg på Herlev Hovedgade, kontakt da Københavns Vestegns Politi på telefon 114.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik