Villaejere blæser på arbejdsmiljø

Villaejerne i Nordsjælland er mindst begejstrede for at få besøg af Arbejdstilsynet, men det er også her, der er størst problemer med ulovlig arbejdskraft. Dansk Byggeri advarer ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Arkiv foto Foto: Lorry

Villaejerne i de rige kommuner langs Strandvejen er ikke begejstrede for, at arbejdstilsynet nu kan tjekke deres private byggeri, men samtidig er det også her, der er flest, der benytter den ulovlige arbejdskraft.

Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Byggeri har foretaget og som fremlægges i magasinet Barometer i dag.

- Vi kan se på det, vi hører fra Arbejdstilsynet, at der langs Strandvejen foregår meget ulovligt byggeri, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen fra Dansk Byggeri, hvilket bekræftes af Arbejdstilsynets razziaer.

- Vi oplever generelt flere problemer i de velhavende kvarterer, siger tilsynschef Hasse Mortensen til magasinet Barometer.

Samtidig viser undersøgelsen, at villaejerne i de nordsjællandske kommuner - i modsætningen til i resten af regionen og landet - er mindre villige til at lade sig kontrollere, når det kommer til arbejdsmiljøet, og Mette Møller Nielsen advarer om, at det er et problem, der kommer til at koste for alle.

- Problemet er, at arbejdsmiljøet kan blive et konkurrenceparameter, som man kan gå ind og skrue på for at spare og blive billigere, når der nu er kamp om byggeopgaverne, siger hun og gør samtidig klart, at det er problematisk, at man måske har råd til at købe dyre økologiske og bæredygtige produkter med hjem til køleskabet i Nordsjælland, men at man ikke vil betale for ordentligt arbejdsmiljø.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik