Vildt vejr betyder travle skadestuer

Sneen skaber store problemer i trafikken, og på de Nordsjællandske skadestuer har de glatte veje betydet rigtig mange patienter og langt flere ambulancekørsler, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

- Vi har mere travlt i forbindelse med vejret, men jeg har ikke statistik på hvor meget mere, siger Peter Berlac, der er ledende overlæge ved akutafdelingen på Hillerød Hospital.
På Helsingør Hospital, betød isglatte veje, at der kom 16 patienter ind på en formiddag - alle sammen med skader fra fald.
- Det er meget at have 16 sneskader, og det er alle aldersgrupper, der komme til skade. Både unge og ældre, fortæller Karina Kilde, der er assisterende afdelingssygeplejerske på skadestuen i Helsingør.
Begge steder er forberedte, hvis vejret bliver værre i løbet af de kommende dage, og flere kommer til skade.
- Selvfølgelig er vi klar, siger Peter Berlac, mens Karina Kilde påpeger, at der ikke er noget der hedder »klar« hos dem - det er bare noget man er.
- og vi har mulighed for at kalde ekstra personale ind, siger hun.
Ambulancekørslen i det nordlige og nordvestlige hjørne af regionen, har også haft nok at se til, og der har kørt langt flere ambulancer ud end normalt.
- Vi har haft 15-20 procent flere kørsler nu, end samme tid sidste år, og det er især på grund af sneen. Vi har dog kunne opretholde udrykningstiden til de akutte opgaver, siger Jan Nørtved, der er overlæge og vagtcentralchef for Region Hovedstaden til Frederiksborg Amts Avis.
Også her er de dog forberedt på ekstra arbejde, hvis det skulle blive mere ekstremt vejr.
- Vi har allieret os med politiet, der styrer de pansrede mandskabsvogne, som enten kan bane vejen, trække ambulancerne eller køre patienter, siger Jan Nørtved, der allerede har måttet have forsvaret til at trække en ambulance i Helsingeområdet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik