Vil have landsstævne til Hillerød

Det er blot en uge siden, at landsstævnet i Holbæk lukkede og slukkede efter fem dage med idræt og hygge, og mere end 30.000 deltagere. Det store stævne har inspireret De Konservative i Hillerød, som nu kommer frem med et forslag om at få et landsstævne til byen inden for de næste 10 år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Hillerød Kommune skal vise sit kulturelle og idrætsmæssige engagement gennem værtskabet for et DGI-stævne, og det kan være med til at motivere og trække idrætsforeningerne i byen op ved hårrødderne og ind i et samarbejde, som vi kan have glæde af på mange andre områder i årene fremover, skriver den konservative spidskandidat, Thomas Vang Christensen, i sit nyhedsbrev.
Borgmester Kirsten Jensen (S) synes, at De Konservatives planer om at få landsstævnet til Hillerød, er et meget sympatisk forslag.
- Men jeg vil ikke være med til at reservere store dele af vores beskårne anlægsbudget til et landsstævne. For mig er det vigtigt, at kommunen prioriterer penge til børnepasning, folkeskolen og tryghed for de ældre medborgere, siger Kirsten Jensen.
Udmeldingen fra De Konservative får opbakning fra Venstre og Dansk Folkeparti - dog i begge tilfælde på den betingelse, at der er økonomi til det. Hillerød ansøgte i 1994 om at få værtsskabet for det landsstævne, som netop er overstået. Men kommunen sprang fra undervejs af økonomiske årsager.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere