Vikingeskib skal til London og Berlin

Havhingsten fra Glendalough nåede ikke til London, men nu er der planer om, at et andet Roskilde-skib besøger storbyen. Det er Roskilde 6 - verdens længste vikingeskib - som Nationalmuseets eksperter er gået i gang med at konservere, skriver DAGBLADET Roskilde.

Roskilde 6 skal ifølge planen indgå i en stor vikingeudstilling, der skal sættes op både på Nationalmuseet i København, på British Museum i London og til slut i en ny museumshal foran det nyåbnede Neue Museum i »Berlin« . - Alle samarbejdspartnere vil gerne have det som en nøglegenstand i udstillingen, siger konservator Kristiane Strætkvern fra Nationalmuseets Bevaringsafdeling i Brede.

Hun er sammen med kollegaer gået i gang med at konservere skibet på en måde, så det bliver muligt at flytte det fra sted til sted. Det arbejde er sat i gang - også selvom projektet ret beset endnu mangler omkring tre millioner kroner for at hænge økonomisk sammen. Det har simpelthen været nødvendigt at gå i gang nu, da man ellers ikke vil kunne overholde tidsterminerne for de planlagte vikingeudstillinger i de tre storbyer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik