Viking-Janes værtshus ramt af hærværk igen

Maling kastet mod Cafe Viking på Nørrebro, der tidligere var udsat for hærværk og pengeafpresning.

Der ventede en kedelig overraskelse, da værtshusejer Jane Pedersen mødte på arbejde mandag morgen. Hendes værtshus, Cafe Viking, der i august sagde fra til pengeafpresning fra bander på Nørrebro, er blevet udsat for nyt hærværk.

Se indslag: Dronningen af Nørrebro

- Vi opdagede det her i morges. Hele den ene væg var oversprøjtet med sådan noget tyndt, gul maling. Det var ikke sprøjtet videre hen ad muren, selvom vi har samme farve frimærkehandleren og jeg. Det var kun min facade, vinduer og det hele, siger Jane Pedersen.

Cafe Viking ligger på Nørrebro i København, og stedet blev landskendt, da Jane Pedersen stod frem og fortalte, hvordan bander i området kræver beskyttelsespenge.

Ejer ønsker ikke at give nogen skylden

Cafe Viking har ikke villet finde sig i afpresningen, og det fik konsekvenser i august, hvor der blev kastet brosten ind igennem vinduerne, mens værtshuset holdt åbent. Nu er stedet så blevet udsat for hærværk igen.

- Det er svært at sige, om det har nogen relation til det, der tidligere er sket. Men det er meget mærkeligt, når jeg aldrig har oplevet sådan noget før. Aldrig. Jeg tænker, at det muligvis sker, fordi de skal true mig og fortælle, at de stadig er her. Men det kan også være nogen, der siger hej hej, nu gør vi det her, for så tror hun måske, der er dem, der har gjort det, siger Jane Pedersen.

Hun vil meget nødig give nogen skylden, hvis det ikke er dem, der har gjort det.

- Men det kan ikke slå mig ud af kurs. Det er ikke noget, der skræmmer mig. Nej, nej, der skal mere til, siger hun.

Justitsminister indkaldes til debat

Dansk Folkeparti indkalder nu Folketinget og justitsministeren til en debat om afpresning af de små erhvervsdrivende, så der bliver fundet en løsning på problemet.

- Det er vigtigt, at vi følger sagen op, så banderne og andre kriminelle ved, at det ikke bare går i glemmebogen.

- Derfor skal Folketinget pålægge regeringen at komme de erhvervsdrivende til undsætning, siger udlændingeordfører Martin Henriksen i en pressemeddelelse.

Justitsministeren skal redegøre for, hvor stort problemet med afpresning er og komme med regeringens bud på, hvordan man vil løse det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Knivstikkeri Nørrebro

24-årig stukket ned i København

Brand på nørrebrogade

Slikbutik i flammer: Politi undersøger sammenhæng med brand i rockerborg

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere