Viby er ikke så vildt

Hashen kommer ind med toget, børn går rundt med joints i mundvigene, og salget foregår åbenlyst.

De seneste dages historier om Viby tegner et dystert billede af den lille stationsby, men det er lige så let at lave den omvendte historie og fortælle om et knap så vildt vesten.

Se indslag: Hashen flyder i de mindre byer

- Jeg bliver harm over at se Viby fremstillet på den måde, og det er en virkelighed, som ligger langt væk fra det, jeg ser herude. Det skaber utryghed for andre i byen, som ikke har kendskab til, hvad der sker, men som bare hører historierne, siger Brian S. Høiberg, der er leder af Hjørnet Fritids- og Ungdomsklub til DAGBLADET Roskilde.

Han og de øvrige ansatte i klubben har regelmæssige og hyppige besøg på og omkring stationen, hvor en del af hashrygningen og salget efter sigende skulle finde sted, men de er aldrig stødt på nogen, der ryger eller sælger hash, og der er stort set ingen salg tilbage i byen mere, lyder det fra en af dem, der før har stået for noget af handlen.

- Jeg har selv røget og solgt og ville vide det bedre end nogen anden her i byen, hvis der var steder, hvor man kunne købe hash. Folk herude aner ikke, hvad de snakker om. Jeg ved, at der på et tidspunkt var en fra Roskilde, der tog hertil med toget og solgte, men ellers tager folk altså selv ind til staden og køber hash, siger 22-årige Christian Hallev.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere