Vi vil løbe til fuglesang: Natur(lig) motion hitter

Søndag klokken 11 bliver det populære Eremitageløb skudt igang i Dyrehaven, men naturen som motionscenter er populært som aldrig før.

Når 17.000 løbere drøner gennem Dyrehaven nord for København søndag iført løbesko og løbetøj til Eremitageløbet side om side med natur og rådyr og kronhjorte, er de en del af en trend, man har fået øje på hos Naturstyrelsen.

Løb i skov og natur er nemlig populært som aldrig før, viser tal fra Naturstyrelsen.

Sidste år deltog flere end 365.000 danskere i motions- og orienteringsløb i de statslige skove og naturområder, mens der fra Naturstyrelsens side blev givet mere end 2.500 tilladelser til forskellige idrætsaktiviteter.

quote Det behøver ikke at koste lang planlægning eller meget transport at få frisk luft under trækronerne

Lea Wermelin, Miljøminister

Men også helt almindelig og uorganiseret motion i skovene vinder indpas, oplever de i Naturstyrelsen.

 

- Der er flere, som bruger naturen, der hvor de bor. I skovene omkring hovedstadsområdet ser man ofte 40-50 mennesker før eller efter, som bruger naturen til at motionere i, siger Lars Bendix Poulsen, specialkonsulent i Naturstyrelsen til TV2 Lorry.

- For 10- 15 år siden var der heller ikke så mange løbere omkring søerne i København, som der er nu. Det er jo dejligt, at folk bruger naturen, hvor de bor.

Danskernes velvillighed til at bruge den skov, vi alle sammen er medejere af, glæder ministeren på området.

- Statens naturområder tilhører os alle, og det er dejligt at se, at de bliver brugt til at få pulsen op. Vi ved at flere og flere danskere løber, og med de sociale medier er det nemt at invitere andre med ud i naturen med kort varsel, siger miljøminister Lea Wermelin (S).

4 ud af 5 har kort til naturen

Mange danskere har naturen inden for kort rækkevidde, og i modsætning til fitnesscentre og motionsklubber lukkes og slukkes der aldrig for naturen.

Det er tilladt at færdes overalt uden for veje og stier og der findes flere hundrede løberuter i de statslige natur og skovområder.

- Statsskovene er det perfekte fitnesscenter, for her er både frisk luft og plads til mange – uanset om man forstrækker at zigzagge mellem træerne som i de populære trailløb eller gå en stille gåtur gennem efterårsbladende, siger Lea Wermelin.

Hun håber, at tendensen med flere idrætsudøvende naturgæster fortsætter:

- Jeg ser gerne at, at endnu flere benytter sig af vores fælles natur, når man trænger til en pause i hverdagen. Det behøver ikke at koste lang planlægning eller meget transport at få frisk luft under trækronerne, siger miljøminister Lea Wermelin.

Der er rig mulighed for at hoppe i løbeskoene og indtage den fælles natur, hvad enten det er alene, eller som deltager i et stort løb som Eremitageløbet.

Flere af Naturstyrelsen skove har sågar opstillet faste poster til orienteringsløb.

I private skove er det også tilladt at bevæge sig rundt, men her skal man holde sig til skovveje og stier, og her er der begrænset adgang fra 6 morgen til solnedgang.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere