Vestegnens Politi har fået nok af voksende problem: "Vi kommer efter dig"

På Vestegnen sker det igen og igen, at tiltalte ikke dukker op i retssalen. Det er til stor gene, så nu vil politiet det til livs.

En tom stol i retssalen, hvor den anklagede skulle sidde. Det er et voksende problem på den københavnske vestegn.

Derfor sætter Vestegnens Politi nu hårdere ind overfor tiltalte borgere, der udebliver fra retssager. 

I en pressemeddelelse skriver Vestegnens Politi, at hvis en tiltalt udebliver bevidst, så vil anklageren sørge for at få rettens ord for, at politiet må opsøge og anholde dem.

- Hvis du er tiltalt for en forbrydelse og ikke møder op i retten, så skal du vide, at vi kommer efter dig, siger vicepolitiinspektør i Vestegnens Politi Claus Bardeleben.

Går ud over de pårørende

Den nye offensive eftersøgning blev taget i brug mod en 35-årig mand, som var tiltalt for over 110 forhold, der blandt involverer sager om narko, røveri og vold. 

Her gav retten grønt lys til eftersøgningen, og Vestegnens Politi fandt frem til den pågældende mand og fik ham anholdt.

quote Det går ud over dem, der er ofre for forbrydelsen

Claus Bardeleben, vicepolitiinspektør, Vestegnens Politi

Vicepolitiinspektør Claus Bardeleben understreger, hvor vigtigt det er, at de får fanget dem, der ikke dukker op, da det har store konsekvenser. Især for de pårørende:

- En ting er, at den tiltalte spilder rettens, anklagemyndighedens og sin advokats tid. Men mere alvorligt er det, at det går ud over dem, der er ofre for forbrydelsen, siger han og uddyber:

- Derfor anvender vi de nødvendige ressourcer og efterforskningsskridt, der skal til for at stille tiltalte for en dommer.